Въпроси, които да си зададете, преди да кандидатствате за заем

Обложка

Въпроси, които да си зададете, преди да кандидатствате за заем

А ти хареса ли тази статия?!?

Кредитът може да се превърне от полезен финансов продукт в заплаха за финансовото ви благополучие, ако не бъде целесъобразен и отговарящ на стандарта ви на живот, ако е извън възможностите на вашия бюджет. Преди да се възползвате от предимствата на кредитирането, следва да си зададете няколко въпроса, отговорите на които ще ви помогнат да направите правилния за вас избор.

Каква сума ми е необходима?

Изчислете добре размера на кредита, който ви е нужен. Ако изтеглите повече от необходимото, вероятно ще изхарчите средствата нецелесъобразно, а ще платите лихви за тях. В случай, че изтеглите по-малка сума, трудно ще поправите грешката и ще се снабдите с необходимите средства. Това ще ви забави в постигането на целта, за която е изтеглен кредитът.

Мога ли да си позволя този кредит?

Прегледайте месечния си бюджет, ако е необходимо – пренапишете го, като вземете под внимание месечната вноска по кредита. Ако тя е повече от 30-40% от доходите ви, този кредит не е „вашият“. Не надскачайте стандарта си на живот, доходите и финансовите си възможности. В случай, че вноската би ви затруднила, използвайте кредитния калкулатор на сайта на съответната финансова институция, за да изчислите сума и срок, при които ще се получи месечна вноска, отговаряща на финансовите ви възможности и месечен бюджет. Колкото по-поносима за вас е вноската по кредита ви, толкова по-малка е вероятността да се затрудните с плащането ѝ или да закъснеете. Знаете, че непогасяването на кредит води до лошо кредитно досие, което ще ви попречи да изтеглите нов в следващите 5 години.

На какви условия трябва да отговарям, за да получа кредита, за който кандидатствам?

Запознайте се с условията и изискванията на кредитиращата институция, посочени на сайта ѝ. Ако се изискват поръчители, а вие не може да посочите такива, не губете времето си – няма да получите положителен отговор на молбата си, без да отговаряте на условията.

Какво да направя, ако се нуждая спешно от кредит?

В случай на спешна нужда от финансови средства имайте предвид, че потребителските кредити не са удачно решение за вас, тъй като изискват време. Може да възползвате от бърз банков заем срещу лична карта, който се отпуска от банкови финансови институции изцяло онлайн по ясна, прозрачна и опростена процедура. Одобрението и получаването на средствата е бързо – в рамките на минути до няколко часа и се случва по най-удобния за вас от предложените от финансовата институция начини.

Какво да направя, ако имам затруднение с погасяване на кредита?

Не се крийте, говорете открито с банковата институция и потърсете път за справяне със ситуацията. Добре е да имате застраховка на кредита. В случай на настъпило застрахователно събитие – безработица, заболяване, болнични и т.н, попречило ви да погасявате своевременно кредита си, застрахователят ще покрие определен брой вноски или ще го погаси вместо вас.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове