Как е изгодно да теглите заем в брой?

Обложка

Как е изгодно да теглите заем в брой?

А ти хареса ли тази статия?!?

Пазарът на финансови услуги изобилства от разнообразни предложения за заеми. Сред цялото разнообразие е важно да можете да изберете най -подходящите условия за заем.

Най -предпочитаните условия за кредитиране са от значение за служителите на банката. В допълнение, корпоративните клиенти могат да извлекат изгодно заем в брой. Те включват служители на компании партньори на банката, както и лица, които се обсъждат по проект за заплати. Всички други клиенти теглят заем при общи условия.

Определяне целта на заема

Всички заеми са целеви и нецелеви. Първият вид означава получаване на заем за закупуване на предвидения продукт, вторият – пари могат да бъдат изпратени за всяка покупка. Годишната ставка за целеви заем е 5-10% по-ниска от тази за паричен заем, регистриран за всякакви нужди.

Разумно изчисляване на необходимата сума

Банките могат да предлагат суми над изискванията на клиента. Размерът на заема трябва точно да съответства на търсенето на кредитополучателя. Трябва да се помни, че колкото по -голям е размерът на дълга, толкова по -голямо е надплащането.

Оценка на оферти на банки, в които преди това сте били обслужвани

Трябва да обърнете внимание на условията на банката, в която кредитът е бил издаден и успешно изплатен. Намалените лихви могат да се прилагат за клиенти, които се представят добре. Трябва също да дадете предпочитание на банката, която предоставя услуги за сметката за заплати. На корпоративните клиенти се предлагат преференциални условия за сътрудничество с намалени годишни ставки.

Прехвърляне на максималния пакет документи

Основните и допълнителните документи, представени от клиента за лична идентификация, характеризират готовността на клиента за продуктивно дългосрочно сътрудничество.

Издаване на информация за допълнителни доходи

За да потвърдите платежоспособността си, е позволено да предоставите документи, потвърждаващи получаването на доход от депозит, наемане на апартамент, кола и т. н. Можете също да депозирате предварително депозит в банката, в която планирате да издадете заем.

Фокусиране върху минималното надплащане на кредита

Годишният лихвен процент е единственият показател, който трябва да се вземе предвид при кандидатстване за заем. Когато правите предварително изчисление за заем, трябва да обърнете внимание на надплащането. Колкото по -дълъг е срокът на заема, толкова по -голямо е надплащането му.

Източник: finance5.bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Даже аз след изчисляването на сумата, която смятам че мога да връщам бих я намалил с още 20% защото винаги може да стане нещо. Най-пресния пример – ковид 19, виждате как за две години някои хора от върха стигнаха дъното, както и обратното.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове