Как безопасно да използваме небанкови заеми?

Обложка

Как безопасно да използваме небанкови заеми?

А ти хареса ли тази статия?!?

Небанков заем ще бъде добро решение за вас, ако бързо се нуждаете от пари в брой. Какво си струва да запомните, преди да използвате небанков заем?

Има много митове около небанковите заеми. Разумно взетият заем обаче може да бъде спасение за вас в кризисни ситуации. Не забравяйте да се доверите на надеждна институция и правилно да оцените възможностите на вашия домашен бюджет. Вижте какво да търсите при избора на заем и какви грешки да не допускате.

Знаем, че има моменти, в които искате да получите парите си тук и сега. Така че, когато нямате време, тъй като старата пералня просто залива апартамента ви, имате пътуване в последния момент за песен или отдавна сте си обещали, че най-накрая ще замените едва работещ компютър, онлайн заем ще бъде решение за вас.

Онлайн заем – как да изберем?

Данните за финансов надзор доказват, че в момента на пазара има почти четиристотин компании за заеми. И така, как да изберете най-добрия за вас? Първо, помислете каква сума и за какъв период искате да вземете назаем. Не изстрелвайте обаче сумата „от главата си“, а пребройте точно колко ще ви трябва, за да финансирате конкретни разходи. Има голяма вероятност излишъкът да се насочи към текущите ви нужди и ще бъде по-трудно да изплатите по- голямата сума на заема.

Не забравяйте, че колкото по-дълъг е периодът, толкова по-ниска е вноската, така че ако бюджетът на дома ви е много ограничен, разпределете погасяването за по-дълъг период от време.

Достоверността на заемодателя – как да проверите?

За да вземете назаем безопасно, е много важно предварително да проверите дали компанията е надеждна. Това може лесно да се направи с помощта на Регистъра на кредитните институции, поддържан от органа за финансов надзор. Ако заемодателят, който ви интересува, е посочен там, можете да сте сигурни, че този обект е проверен и работи законно.

Как да проверите дали заемодателят, който ви интересува, е вписан в регистъра?

Превъртете до дъното на уебсайта на заемодателя, чиято оферта ви интересува, и намерете името на компанията в долния колонтитул, което може да се различава от марката. След това просто трябва да изтеглите документа от уебсайта на KNF и да потърсите дали дадена компания е в него.

Източник: https://toate-credite.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Ferratum (F)

    Много полезна информация, браво!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове