Реални ли са промоционалните лихви по заемите?

Обложка

Реални ли са промоционалните лихви по заемите?

А ти хареса ли тази статия?!?

Банките рекламират десетки оферти за заеми всеки ден, а лихвите могат да бъдат много примамливи – но в действителност решението за отпускане на заем и лихвите се взимат индивидуално за всеки клиент, а лихвата по кредита може да се различава от това, което сте видели по телевизията или чули от приятелите си.

Банката взема предвид много фактори: верифицирани доходи, допълнителни източници на средства, вашата възраст, образование, трудов опит и как изглежда кредитната ви история.

А за тези, които вземат заем за първи път, кредитната история е нулева.

Как нулевата кредитна история ще повлияе на решението на банката? Какво е точкуване?

Скорингът е система, чрез която банките и други кредитни организации оценяват кредитоспособността на кредитополучателя и съответно решават дали да отпуснат заем. Рейтингът се изчислява въз основа на кредитната ви история и показва колко добър клиент сте – какви заеми и кога сте теглили и дали сте платили лихвата навреме.

Ако не сте имали заеми преди, тогава кредитната ви история е нулева, което може да е причина за отказ. Банката не знае нищо за вас и не може да разбере дали ще бъдете добър клиент.

Освен това отказите влошават кредитната ви история – тоест трябва да изпратите заявление само до онези банки, където вероятността за одобрение на заема е по-висока.

Защо се нуждаете от застраховка и необходимо ли е да я уреждате?

Банките често предлагат да сключите застраховка – и в някои случаи това увеличава вероятността за одобрение и понижава лихвите по кредита. Ако застраховката не влияе по никакъв начин на процента на заема, то вие решавате как да постъпите.

Ако теглите заем за първи път, не сте уверени във финансовата си сила и се притеснявате, че няма да можете да изплатите заема по някаква причина, застраховката може да ви бъде от полза. Ако останете без работа, претърпите трудова злополука, застрахователната компания ще поеме всички задължения по вашия заем.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове