Подарете матрак, подарете спокойни сънища

Обложка

Подарете матрак, подарете спокойни сънища

А ти хареса ли тази статия?!?

Около коледните и новогодишните празници, много хора искат да подарят нещо прекрасно за своите близки. Те обаче забравят, че едно от най-големите спокойствие и приятни моменти хората получават от почивката и в частност от съня. Съня е част от живота на хората, като ние прекарваме в сън около една трета от живота си. Спането е важно за нас, защото чрез него ние си почиваме и мозъкът ни успява да релаксира и да се презареди за новият ден. Поради тази причина е важно да спим удобно и комфортно. Днес борсите за матраци предлагат различни видове матраци, а фирмите за матраци, като матраци Тед, матраци Нани и матраците Парадайс са много и се стараят да измислят все по-добри матраци. Специалистите съветват матраците да са едновременно меки и твърди. Меки те трябва да са за да могат да ви дават комфорт и мекота по време на сън. В същото време един матрак трябва да бъде твърд, за да може той да придържа онези части от тялото, които не бива да се напрягат. Ако спите на неудобен матрак, то вие рискувате да се събудите с болки в тялото на сутринта и по този начин да се чувствате изморени още от самото начало на деня, а няма по-лошо усещане от това да сте изморени още в първите минути на новият ден. Заради това е важно матраците да се сменят на всеки осем до десет години.

Любопитно е, че матраците са произлезли от древна Персия и Египет. Тогава хората са ги създали от чисто прагматична гледна точка. Искали са да се предпазят от влага, мръсотия, насекоми и гризачи. Постепенно матраците и технологията им на направа са завзели света и днес матраци има навсякъде. Всъщност практиката да се поставят матраци с мемори пяна в домовете на хората достига до Европа по време на кръстоносните походи. Тогава благородниците и рицарите са пътували до арабските страни, като от там те взаимстват тази технология.

Статията е предоставена от матраци Vzeh.eu

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове