Кой е най-добрият матрак за вашия вид тяло?

Обложка

Кой е най-добрият матрак за вашия вид тяло?

А ти хареса ли тази статия?!?

Малък или голям и всичко между това, вашият матрак трябва да поддържа цялото ви тяло за по-добър, по-здрав сън. Един размер не отговаря на всички хора. Това е мит, който особено много важи за матраците. Те може да изглеждат сходно, но под повърхността им има десетки компоненти, които определят нивото на комфорт и издръжливостта на матрака, както и неговата пригодност към вашето тегло, височина и форма.

Не се страхувайте! Тук ще ви помогнем да намерите идеалния за вас матрак за чудесен, възстановителен, укрепващ здравето сън, независимо дали си търсите матраци iSleep (https://www.facebook.com/ISleepBG/) или просто очаквате случайно да попаднете на някое добро предложение.

С вътрешна пружина

Тези матраци използват мрежа от стоманени пружинни бобини, за да осигурят подкрепа на тялото. Пружините могат да бъдат свързани в едно цяло или всяка от тях може да бъде увита индивидуално.

От латекс

Матраците, изработени от латекс, набират все повече и повече популярност. Спящите ги обожават поради техния комфорт, добро дишане, и „отзивчивост“, тоест колко бързо се възвръща в оригиналната си форма след натискане. За тези, които обичат естествения вид, латексът е привлекателен, тъй като е създаден с бяла течност, извлечена от каучукови дървета (Heavea-Brasilenis). Повечето латексови матраци са направени с комбинация от естествен и синтетичен латекс за подобряване на комфорта и дълголетието.

Хибридни

Добрата новина е, че не е нужно да декларирате вярност на матраците с вътрешна пружина или на тези с мемори пяна. Можете да направите компромис с хибрид, който съчетава най-добрите качества на двата типа. Намотките са покрити със слой пяна, която помага за изолация – нещо, което свежда до минимум движението, което усещате, когато вашият партньор се движи.

Мемори пяна

Слоевата мемори пяна може да намали точките на налягане, което омекотява до контурите на тялото и може да помогне за добрия приток на кръв по време на сън. Това е забележителен материал, тъй като улеснява по-здравословната среда за сън, благодарение на противопраховите и антимикробните си свойства. За всеки с алергии или проблеми с дишането като астма, това е един много добър вариант.

По-новите видове мемори пяна доста се продават напоследък. Пяната с отворена структура на клетките помага да се елиминира част от задържането на топлина, което много спални не могат. Подобряването на въздушния поток поддържа пяната по-хладна. Гел мемори пяната има още повече сили за намаляване на налягането, както обикновената мемори пяна – нещо, което би се харесало на хората с артрит или с проблеми със ставите.

Имайте предвид, че независимо от вида на матрака, който купувате, вашите основни цели трябва да са комфорт и правилно подравняване на гръбначния стълб.

Най-добрият матрак за бременни жени

Мама и бебето имат някои специфични нужди, когато става въпрос за сън. Потърсете малко по-мека мемори пяна или комбинирано легло, която ще отговаря на вашите специфични нужди. Хибридите също могат да работят добре в зависимост от видовете пяна.

Бременните жени са склонни да се затоплят, което прави избора на пяна важно значение. На базата на гел е интелигентен избор, тъй като има по-малко задържане на топлина, което позволява на майката да получава повече непрекъснат сън в този решаващ момент от живота си. Бъдещите майки трябва да спят настрани с извити колене и бедра, за да облекчат болките в долната част на гърба. Възглавница между коленете също може да помогне за намаляване на болките в гърба.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове