Практични съвети при смяна на стария матрак с нов

Обложка

Практични съвети при смяна на стария матрак с нов

А ти хареса ли тази статия?!?

Българския потребител през последните години стана доста взискателен към матраците, които купува. Голяма част предпочитат родното производство, а други залагат на вносни продукти, които представят иновациите в сектора. Независимо от това, дали предпочитате вносни или български матраци, основен критерии при избора на нови е тяхното високо качество и комфорт тези продукти се ползват от малки и големи, от хора с нормално или наднормено тегло. Това означава, че има доста нещо, които трябва да се предвидят преди да се вземе окончателното решение. Това е причината много търговци, които предлагат богата гама от модели да ги класифицират по твърдост, размер, пълнеж и производител. Всъщност това са четирите основни критерия, по които клиентите избират новия си матрак.

Твърдост. Този фактор зависи до известна степен от физиката на хората, които ще използват матраците. По-твърдите се препоръчват за клиенти, които имат проблеми с болките в гърба и кръста. Когато тялото застане в хоризонтална позиция и твърдостта е една идея по-голяма, то със сигурност напрежението в уязвимите зони ще е в пъти по-малко. Има клиенти, които обичат да спят на мек матрак. Така се чувстват по-комфортно и удобно. Средната твърдост е предпочитана от потребители, които са физически натоварени и желаят да релаксират в матрак, който да им помогне да възстановят силите си, да намалят напрежението и да се чувстват прегърнати от приятна мекота.

Размер. Леглото и матрака задължително трябва да са в безупречна хармония. Смяната на стария поради износване изисква новият също да пасне идеално на размера на леглото. Така ще можете максимално да се възползвате от качествата на подновения си креват. Стандартизирането на размерите на леглата и матраците е достатъчно улеснение и няма вероятност да сбъркате размера на новата придобивка.

Пълнеж. Производителите използват разнообразни варианти за пълнеж на матраците. Освен, че се набляга на хипоалергенни материали, тук акцента е и към тези, които са изключително устойчиви на натоварване. От това какъв пълнеж ще изберете зависи неговия живот. Максимално еластични са тези от мемори пяна, латекс и покет системи с пружини. Най-предпочитани са моделите, които се изработват от умната мемори пяна. Това е материалът, който запомня любимата ви поза за сън и се грижи всяка вечер да спите като бебе.

Производител. Много от марките матраци са наложени от години на пазара и клиентите имат  доверие на предлаганите продукти. Разбира се, иновациите в сектора и новите фирми в, които опитват да се наложат също не са малко.Действително е въпрос на лична преценка дали ще заложите на високата репутация на производител с традиции или пък ще изберете новатор, предлагащ висококачествени матраци на привлекателни цени.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове