Керамични часовници

Обложка

Керамични часовници

А ти хареса ли тази статия?!?

Само преди 30 години напредничавото мислене на марката Rado представи революционно нов продукт – часовници, изработени от  високотехнологична здрава и надеждна керамика. Те изпъкват с ултраустойчивост на надраскване и са изключително трайни, благодарение на материала, който швейцарската марка часовници Rado използва, взаимстван от космическата индустрия: инженерна керамика. Пионер в областта, Rado се осмеляват да направят тази революционна крачка в ниша, в която останалите производители на луксозни и скъпи часовници не са правили до този момент и това се оказва много печеливша стъпка за швейцарския бранд.
И днес Радо продължава да бъде лидер в областта на луксозните високотехнологични керамични ръчни часовници, а наскоро успя да създаде и най-тънкия в света часовник, произведен от керамика. Истинската колекция „Thinline” е претърпяла няколко години на развитие, докато най-накрая успява да сътвори механизъм, тънък колкото кредитна карта. Rado предлага скъпи керамични часовници в черно, бяло и сиво. „Ние сме лидери в high-tech керамиката, след като на първо място сме разработили материал с най-добро качество“, заяви Робърт Бренан, президент на марката, по време на скорошното откриване на първия бутик на компанията в Северна и Южна Америка, в Сейнт Мартен. „Важно е да се предложи не само издръжливост, но също и чувство, удобство, технологии и не на последно място мода“.

Керамичните луксозни ръчни часовници стават все по-популярни през последните години.  Високото търсене за тях идва от тяхната трайност, устойчив на надраскване и естетиката на този изключителен материал. Също така, хомогенната цветова палитра от бяло и черно се съчетава с всеки гардероб, така че това е още едно предимство. Докато повечето марки използват предимно бяла и черна керамика за направа на часовници, през последните няколко години няколко компании са разработили керамични часовници в цветове като среднощно синьо, шоколадово кафяво, нюанси на розово и сребро. Керамиката като материал е разработена през 20-ти век за използване в космически кораби, керамични спирачни дискове при автомобилите, както и в медицинско и електронно оборудване. Освен това композитната керамика, включваща различни материали като циркониев оксид, алуминиев оксид, силиконов карбид и волфрамов карбид може да бъде открита в бронираните автомобили, самолетите и дори бронираните жилетки. Днес десетки марки от сферата на лукса по целия път до модната арена представят часовници, изработени от този високотехнологичен материал. Това е доказателство, че това вековно изкуство като часовникарството все още има иновативни елементи, които да открие и развие. Часовниците от този луксозен материал притежават авангард и стил от висшата мода, но и носят и удобство при носене на часовника.

Високотехнологичната керамика прави вашия часовник устойчив на надраскване, така че един 30-годишен керамичен часовник, редовно носен, все още ще изглежда чисто нов и до днес. Този неметален твърд материал е разработен, за да отговаря на много стриктни спецификации. Керамиката е създадена чрез силно нагряване и последващ процес на охлаждане. Тя има изключително високи точки на топене и може да издържи на температури над 1700 градуса по Целзий в зависимост от вида на керамиката. Керамичните часовници са невероятно издръжливи, леки, устойчиви на абразия  и противоалергични. Часовниците изработени от керамика са особено полезни за спорт и гмуркане, тъй като те издържат на химическата ерозия и притежават антимагнетични свойства.

Съществуват часовници от различна керамика. Някои компании комбинират керамиката с други материали като стомана например, а други са изцяло керамични. Керамиката на скъпите луксозни часовници обикновено е от различен калибър, отколкото по-достъпните марки и има най-високи нива на характеристика. Въпреки това, никой не може да отрече, че лъскавия завършек на всички керамични часовници ги прави удоволствие за окото. Редица известни марки като Jacques Lemans, DKNY, Diesel, Fossil, Armani, Festina, Invicta както и множество други правят модни керамични часовници и ще бъде трудно да не намерите водеща марка с най-малко един керамичен часовник в предлаганата си колекция. Тъй като керамиката се радва на светлината на прожекторите, някои брандове допълнително експериментират със смесване на нови материали в изработката на своите часовници. Panerai например е разработил комбинация от алуминий и керамика, създадена чрез електрохимични процеси, които трансформират алуминиевите частици, създавайки изключително лек материал, но също така невероятно здрав и издръжлив. Развитието на такива иновации и прилагането им в часовникарския свят изобщо не е просто и изисква както техническо ноу-хау, така и години на фина настройка. Без значение от цената си, високотехнологичната керамика не е само тук, за да остане, но и тук да расте с напредналите технологии и да предложи много нови по дизайн и качество съвършени мъжки и дамски часовници.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове