Най-добрите часовници от марки, които не са часовникарски

Обложка

Най-добрите часовници от марки, които не са часовникарски

А ти хареса ли тази статия?!?

Съществуват десетки страхотни марки часовници, от които да изберете следващaта придобивка за вашата колекция. Независимо дали става дума за луксозна швейцарска марка, японска компания, ориентирана към стойността, или за новосъздаден бранд, не липсват марки, посветени преди всичко на часовникарското изкуство. Но въпросът е, че не е задължително да минете през популярна марка, за да се сдобиете с чудесен часовник.

От дизайнерски модни марки през производители на писалки и ножове до най-ценната компания в света – в наши дни има изненадващо много компании, които произвеждат отлични часовници. Дори и такива от небраншови марки, които  любителите на часовници могат да подкрепят, благодарение на атрактивния им дизайн, впечатляващите спецификации, иновативните механизми или, в някои случаи, всичко изброено.

Ако искате да излезете извън рамките на обичайните заподозрени Rolex, Seiko и други подобни, когато пазарувате следващия си часовник, може би разгледайте марките по-долу.

Apple

Може би не е толкова изненадващо да видите Apple Watch в този списък. Голям брой хора притежават Apple Watch, а технологичната компания е най-продаваната марка часовници в света – с приличен марж – от 2017 г. насам. Но въпреки повсеместното разпространение на Apple Watch, Apple остава по-известна със своите iPhone, Macbook и AirPods. Никой със здрав разум не чува „Apple“ и не си мисли: „О, да, производителят на часовници“.

Налични са няколко различни модела на Apple Watch, но върхът на гамата – и най-интересният трябва да бъде Apple Watch Ultra 2. По същество еквивалентът на смарт часовник за гмуркане, здравият Apple Watch Ultra 2 има титанов корпус, 100 м водоустойчивост, IP6X прахоустойчивост и дори е тестван по военните стандарти (MIL-STD 810H) за устойчивост на надморска височина, удар, колебания и екстремни температури, влажност и др.

Victorinox

Victorinox е първоначалният производител на швейцарските ножчета и днес е единствената марка, която произвежда оригинални образци на известния джобен нож. Victorinox е добре позната швейцарска марка и е най-големият производител на джобни ножове в света, като същевременно изработва и доста солидни кухненски ножове. Но марката произвежда и часовници, естествено швейцарски, и те представляват едни от най-изгодните на пазара.

За разлика от много марки, часовниците на Victorinox не са насочени към луксозния пазар. Те са достъпни утилитарни инструменти, точно както джобните ѝ ножове. Марката произвежда широка гама от модели както с автоматичен, така и с кварцов механизъм. Флагманът на колекцията е линията I.N.O.X. Кварцовата версия на I.N.O.X., която е по-класическа алтернатива на G-Shock, е тествана да издържи 130 екстремни теста за издръжливост, които според марката включват издържане на десетметрово падане, два часа в пералня и дори прегазване от танк.

Leica

Leica вероятно е Rolex сред марките фотоапарати. Иконичен и атрактивен дизайн, звездна производителност, безупречно качество на изработката и високи цени – това са все характеристики, които свързваме с марката с червена точка. Затова, когато Leica обяви, че пуска първия си часовник през 2018 г., бяхме доста развълнувани да видим какво ще предложи марката. След това сякаш забравихме за него, защото на Leica ѝ отне четири години, за да пусне най-накрая часовника на пазара. Но първият опит на производителя на фотоапарати в областта на измерването на времето в крайна сметка си заслужаваше чакането.

За часовниците ZM1 и ZM2 GMT с време и дата Leica разработи свои собствени механични калибри, произведени в Германия, които предлагат някои уникални и интересни похвати, повлияни от фотографията. Най-забележителна е патентованата коронка с бутон. Увенчана с червена точка, естествено, коронката може да се натиска като бутон на затвора, за да се нулира и замрази секундната стрелка. Докато е замразена, индикаторната точка на циферблата се променя от червено на бяло, като ви предупреждава, че часовникът не работи. Натиснете отново коронката, за да рестартирате секундната стрелка и да настроите часовника прецизно.

Всички гореизброени марки са най-известни с това, че произвеждат нещо друго, а не часовници, но въпреки това са показали способността си да правят фантастични продукти, когато поискат.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове