Презентация за мъжките модели Timex Archive

Обложка

Презентация за мъжките модели Timex Archive

А ти хареса ли тази статия?!?

Както подсказва името, колекцията Timex Archive е поредица от мъжки часовници, повлияни от историческата история на американската компания Timex. За любителите на часовници има някои истински изгодни сделки, а за тези, които не са толкова запознати в сферата, има някои отлични начина да се насладят на класически поглед с модерен акцент. Двата интересни часовника от колекция Archive в подгрупата часовници Metropolis имат някои дизайнерски и материални новости, както и чисто нов дизайн каишка, която има светлоотразителна лента от едната страна. Този отразяващ материал всъщност е много готин, дори и да не е използван от нощни бегачи. Единият часовник Timex на Metropolis е с три стрелки, а другият – с хронограф. Всеки от тях е на отлична цена доста под $ 200.

Най-освежаващата част от колекцията Timex Archive е, че часовниците са вдъхновени от миналото, но явно не са останали в него. Взети са идеи от така популярния vintage стил, като са освежени с малко за съвременен поглед. Timex изглежда, че имплицитно разбират, че външният вид на дизайна на часовници с функция от миналото (когато хората все още разчитат на ръчния часовник, за да разкажат за времето), смесени със съвременните материални обработки, цветове и дизайнерска чувствителност, е мъдра стратегия за привличане на днешните потребителите. За разлика от повечето модни часовници на тези ценови нива, Timex не изглежда да забрави, че продуктите му трябва на първо място да бъдат добри часовници. Това означава, че на върха на оживен външен вид, тези часовници са удобни, четливи и създадени за надеждност.

Очевидно с разграничение, Timex произвежда часовник, наречен Allied Chronograph и Allied Chrono. Да, тези часовници са подобни – но всъщност различни, с различни корпуси и различни каишки, въпреки че те споделят един и същ механизъм. Първият интересен детайл е цветът на циферблата, който всъщност се модифицира от кристала на стъклото. Timex придава на този кристал светлина „пушена довършителност“, което означава, че е малко по-тъмно от обикновения кристал. Ефектът наистина не намалява четливостта и добавя към дизайна интересен смисъл на различност и характер.

Характеристиката на Allied Chrono е водоустойчивост до 100 м и е приличните 43 мм широчина на корпуса. Timex изтъква, че материалът на корпуса е брас метал, а външният слой е стоманен. Циферблатът на Allied Chrono е прост, в ретро стил, но четлив и привлекателен. Цветът „лек цимент“ на дисплея е съчетан с леко лъскави маркери и оранжеви цветови акценти. Стрелките са правилно оразмерени и лесни за четене. Вътре в Timex Allied Chrono е калибър M921 кварцов хронограф, произведено от самите Таймекс.

Каишките са новаторски с две лица и Timex ги представя за първи път в предишния си модел. Едната страна на тази каишка е от тъкан полиестер с атрактивен релеф. Другата страна има светлоотразяваща „състезателна ивица“ по средата. Това, че каишката е от два различни слоя, е интересно само по себе си. Обръщането на каишката всъщност е много просто и включва издърпване, обръщане, а след това подпъхването й на другата страна в пружинните патенти. Една от най-умните дизайнерски характеристики на каишката е как е предвидено езика на катарамата може да се премести от двете страни, в зависимост от страната на каишката, която използвате.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове