Bulgari пътува назад във времето с новите си дамски часовници по време на “Дните на часовника” в Женева

Обложка

Bulgari пътува назад във времето с новите си дамски часовници по време на “Дните на часовника” в Женева

А ти хареса ли тази статия?!?

Известната италианска модна къща поглежда назад към своята колекция дамски бижута Divas’ Dream за най-новите си творения със скъпоценни камъни. Chasovnici-bg.com презентира тези дамски часовници и предлага това ревю, за да можете да се запознаете и ахнете от красотата и изяществото на тези дамски уникати.
Древна римска архитектура, модерни италиански бижута и високотехнологично швейцарско часовникарство се обединяват, за да създадат магия в най-новите бижутерски дамски часовници на Bulgari. Всичко започва с великолепните подове на древните римски бани на Каракала, които са покрити с ветрилообразни мозайки. Тези мозайки вдъхновяват една от характерните колекции бижута на Bulgari, Divas’ Dream, и украсяват няколко дамски часовника през годините. По време на Geneva Watch Days 2021, Bulgari показа пет зашеметяващи нови бижутерийни часовника – три модела с високо бижутерство в колекцията Divas’ Dream Mosaica и два нови часовника Divas’ Dream с циферблати от скъпоценни камъни.

Часовниците за жени с бижута Divina Mosaica имат донякъде буквален подход към интерпретирането на подовете на термалните бани на Каракала. Изцяло украсените със скъпоценни камъни, циферблатите на тези великолепни швейцарски часовници са покрити с блестящи ветрила, съставени от диамант, зелен цаворит или розов сапфир.

Divas’ Dream Pink Sapphire и Green Tsavorite
Тези модели със зелен цаворит и розов сапфир разполагат с ветрила, които са и ушите, в преливане на живи цветове. Франзелните камъни започват с блед нюанс и се засилват до по-богати цветове в основата на всяко ветрило. Между тези ветрила за книгоразделители има павирани диамантени панели, които добавят допълнителен блясък и подобряват красивите розови и зелени цветови комбинации. Рамките са заобиколени със съвпадащи цаворити с франзела или розови сапфири и рубелити, а всяка корона е увенчана със скъпоценен камък с кабошон.
От естетическа гледна точка, ветрилообразните уши са положително впечатляващи, сами по себе си корпус. Тези уникални уши са украсени с диаманти и повече цветни скъпоценни камъни и са украсени с каишка от алигатор в координиращ цвят. Под тези блестящи скъпоценни камъни е собственият калибър BVL 191, автоматичен механизъм с 42 часа резерв на мощност.
Моделът с розов сапфир се предлага в корпус и циферблат от 18K розово злато, което подчертава топлината на камъните, докато дамският часовник със зелен цаворит е изработен от 18K бяло злато. Всеки дамски екземпляр има 282 диаманта, около 2,16 карата, и 261 сапфира или цаворити, тежащи приблизително 12 карата. И двете са водоустойчиви до 30 метра.
Divas’ Dream Mosaica Pink Sapphire (реф. 103492) е на цена от $162 000, докато зелената Divas’ Dream Mosaica Tsavorite (реф. 103491) е $174 000.
Очарователната, чупеща рекорди мечтана мозайка на Divas Minute Repeater
Изцяло диамантеният Minute Repeater Dream Mosaica на Divas издига комбинацията от високо бижу и сложна часовникова графика на следващото ниво. Този грандиозен дамски часовник е не просто прекрасен – той е рекордьор. Вътрешният калибър BVL 362, с 42-часов резерв на мощност, държи рекорда като най-тънкия удароустойчив механизъм в света.
Този ултратънък механизъм се използва и в дамската колекция Octo Finissimo. Въпреки това рядко се случва ювелирен шедьовър да има механично движение, още по-малко чупещо рекорди. Тази комбинация отбелязва майсторството на Bulgari както в часовниците, така и в бижутата.

Bulgari избират и поетичен начин за активиране на минутния повторител. На 7 часа има висящ диамантен талисман – естествено във формата на ветрило. Плъзгането на този талисман всъщност активира минутния репетир, който показва часа с музикални звънчета. Фино завършеният механизъм се вижда през отворения гръб на корпуса.
Красивият циферблат се отличава с диамантени мозайки с франзела, осеяни с диамантени вложки от паве. Има и малък секунден допълнителен циферблат на 6 часа, а безелът и корпусът имат още повече диаманти. 37-милиметровият корпус на този уникален дамски часовник, който е водоустойчив до 30 метра, е завършен със синя каишка от алигатор, сини стрелки и син сапфир, изрязан като кабошон на короната. Това произведение на изкуството се предлага в корпус с цвят от бяло злато, циферблат, талисман и корона, които брилянтно демонстрират неговите почти 700 диаманта.
В по-ежедневната дамска колекция Divas’ Dream, задвижвана от кварц, мотивът на ветрилото се премества от циферблата към верижката, освобождавайки място за красиви циферблати със скъпоценни камъни. Гривната редува ветрилообразни връзки от 18K розово злато и ветрилообразни връзки, ефектът от които добавя дълбочина и измерение, като същевременно запазва спокойния разкош.
Налични са два циферблата със скъпоценни камъни – един лапис лазули (реф. 103574), един малахит (реф. 103521) – подчертаващи логото на Bulgari и разположени върху механизъм с калибър B043. И двата модела са акцентирани с диамантени и имат диамантен панел. Общо всеки 33-милиметров часовник има 433 диаманта, тежащи приблизително 2,9 карата, и е водоустойчив до 30 метра.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове