Мъжкият Rolex Sky-Dweller

Обложка

Мъжкият Rolex Sky-Dweller

А ти хареса ли тази статия?!?

Последният трик на механизма 9001 е как се коригира информацията на диска. Rolex не просто използва короната за всичко. Подобно на начина, по който работи мъжкият модел Yacht-Master II, собствениците на Sky-Dweller трябва да използват въртящия се безел, за да поставят часовника в правилния режим на настройка, а след това да използват короната, за да настроят конкретната информация. Нищо по външния дизайн на този мъжки часовник не подсказва това. Това означава, че ако не знаете предварително как да използвате този часовник, няма да имате представа как да коригирате времето, GMT или датата. Недопустимостта на новаците (и това не е голяма работа), „скритата“ система за настройка е част от целта на Rolex да се увери, че Sky-Dweller има много функции, които не пренебрегват ненужно от естетическата слава на часовника.

Системата на безела се завърта и се застопорява на място с едно здраво щракване. Имайте предвид, че можете да настроите информацията за календара напред или назад, което е хубаво. Системата работи добре и отново показва часовникарско инженерство на Rolex в най-добрия си вид. Калибър 9001 работи на 4Hz (28,800 bph) с резерв на мощност от 72 часа. Подобно на другите механизми на Rolex, 9001 е „Superlative Chronometer“, оценен от Rolex, който, наред с други неща, предполага много добра точност от около 2 секунди на ден.

Вероятно най-авангардния от мъжките модели на марката Rolex, Sky-Dweller е един от първите, които се появяват с кожена каишка с един от най-функционалните циферблати. Всички модели имат полускелетизирани стрелки. Rolex изключва видима част от стрелките на Sky-Dweller, за да помогне с видимостта на GMT диска. Rolex отнема времето си с дизайн и макар че не всички техни решения са перфектни, марката е известна с това, че е усъвършенствала своите продукти и коригира грешките, ако има такива. С новите циферблати и по-достъпните ценови точки, Sky-Dweller е мъжки часовник, освободен, търсещ най-новия, най-големия и най-романтичен Rolex. Не, това не е евтин часовник, но повече от всякога Rolex доказва, че може да направи нещо, което никой друг не прави на цена, която изглежда „разумна“ в контекста на луксозните часовници.

Един наистина добър въпрос е „Кой трябва да избере Sky-Dweller?“ Когато има много други часовници Rolex на разположение, които със сигурност имат подобен външен вид. Става въпрос само за допълнителната функционалност? В известен смисъл, да. Ако сте отегчени от това, което Rolex предлага или защото вече сте го притежавали, или понеже някой от живота ви вече е имал такъв, тогава Sky-Dweller е чудесно решение да започнете с нещо различно. С това казано, Rolex не са направили много, за да обяснят целта на Sky-Dweller на потребителите, нито е създал отличителна маркетингова кампания около него. Чувства се така, сякаш Rolex пуска продукта, иска да го остави да се наложи в културата и само тогава ще реши как да позиционира часовника от маркетингова гледна точка. Sky-Dweller е „ежедневен“ календарен часовник, с който всеки собственик би бил много щастлив.

Автор: Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове