Мъжкият часовник Rolex Air King 126900

Обложка

Мъжкият часовник Rolex Air King 126900

А ти хареса ли тази статия?!?

През 2022 г. компанията Rolex изцяло преработи и пусна отново на пазара своя мъжки часовник Oyster Professional Air King с нова референция, известна като 126900. Въпреки че името „Air King“ не е ново за марката Rolex, това конкретно семейство мъжки часовници стартира през 2016 г., когато Rolex пусна Air King 116900, който новият мъжки модел 126900 изцяло замества. Има много какво да се каже за новия часовник Air King, може би най-важното е, че Rolex вече „поправи“ едно от по-слабите звена в колекцията си от продукти за спортни часовници. Предишното поколение Air King беше трудно да се определи като наистина нов модел часовник за Ролекс, тъй като в по-голямата си част изглеждаше много подобно на Rolex Milgauss. За 2022 г. Rolex Air King не само получава собствен дизайн за корпуса и актуализиран механизъм, но Rolex също така наистина прецизира някои от основните проблеми, които ентусиастите имаха с продукта от предишното поколение (2016 г.). Така че, поздравете още един изключително желан мъжки часовник Rolex.

Преди да говорим за дизайна на Air King 126900, важно е да добавим как този продукт се вписва в по-голямата продуктова гама часовници Rolex. Предишното поколение Air King е с цена около базовата цена на марката, започваща от малко под 6000 долара. Сегашният нов подобрен мъжки модел Rolex Air King е с няколко хиляди долара по-скъп и позволява на Rolex Oyster Perpetual да бъде по-евтиният часовник на марката за мъжки стоманени часовници в спортен стил. Новият референтен часовник 126900 Air King е на цена от 7,400 долата. Това обаче все още е близо до базовата ниска цена на Rolex за мъжки часовници в наши дни.
Не позволявайте на името „Air King“ да ви обърка – това не е пилотски часовник (въпреки историческата връзка между моделите на Air King и оценката на авиацията). Всъщност циферблатът на модерния нов Air King е вдъхновен от кола – най-бързата кола в света (поне така беше предназначено да бъде). През 2011 г. Rolex обяви, че спонсорира екип, известен като Bloodhound SSC (по-късно преименуван на Bloodhound LSR, когато беше закупен от ново дружество). Правилно беше Rolex да подкрепи такъв интересен проект, но автомобилът Bloodhound LSR с реактивен двигател никога не успя да достигне целта си от 447 метра в секунда (достигна до около 312 метра в секунда), тъй като финансирането приключи. Наследството от връзката на Rolex с реактивния автомобил Bloodhound остава в циферблата на модерния часовник Rolex Air King.

За 2022 г. Air King не е просто изцяло нов, той също така коригира някои от дизайнерските елементи, които ентусиастите смятат, че малко им липсват на циферблата. Часовникът все още е в корпус Rolex Oyster стомана и е с диаметър 40 мм, но иначе е малко по-различен по форма и финес. Нека започнем с корпуса, който има малко нов, по-плосък дизайн и вече има предпазители на короната. Той е водоустойчив до 100 метра и използва комбинация от матови и полирани елементи за корпуса и всички звена на верижката са матирани. Цялостният вид е леко отличителен, въпреки че наистина много прилича на „Oyster Professional“, когато се погледне часовника под ъгъл. Верижката вече има и официална предпазна закопчалка Oysterlock и удобно удължение за водолази Easylink. Това замества по-старата система за разгръщане на верижката.
В часовника Air King е един от по-модерните автоматични механизми на Rolex: калибър 3230, който съществува и в други спортни мъжки часовници с три стрелки без дата, като Submariner (версията без дата). Този механизъм „Superlative Chronometer“ е сертифициран от COSC, както и от Rolex и е с точност до +/-2 секунди на денонощие, което е добро постижение. Механизмът работи при 4Hz и има запас на мощност от 70 часа, като използва пружина Parachrom, която е антимагнетична.

Rolex също така преразгледа циферблатът на Air King. Не беше ясно за много хора, че циферблатът е вдъхновен от проектираните от Rolex измервателни уреди от колата Bloodhound, нито пък цялостното изпълнение беше достатъчно изискано да бъде сериозна класика. Въпреки това повечето хора са съгласни, че е хубаво Rolex да експериментират с нещо ново.
Една промяна в циферблата е добавянето на „0″ към маркера на позиция 1 часа.
Air King е официално готов за китките на ентусиастите – сега нека просто да видим дали можете да си купите такъв. Rolex Air-King 126900 има цена на дребно от 7,400 долара.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове