Уникалният мъжки часовник Bovet Récital 26 Brainstorm

Обложка

Уникалният мъжки часовник Bovet Récital 26 Brainstorm

А ти хареса ли тази статия?!?

Съществуват много елементи и дребни детайли, които трябва да се вземат под внимание при проектирането и създаването на един часовник. Очевидно функционалността и четливостта винаги са важно съображение, но страхотният дизайн на часовника може също да се фокусира върху иновации, комфорт, симетрия или просто разкош. Един от най-мощните инструменти в арсенала на дизайнера обаче е драмата. Създаването на драматичен дизайн може да бъде задължително в изтънчения и фантастичен свят на висшето часово време и малко марки са използвали това усещане за драма по-ефективно от Bovet. През годините марката часовници разработи уникално естетическо смесване на скелетизирана механична сложност с ясен визуален баланс, споделят от сайта за часовници Chasovnici-bg. Този стилистичен балансиращ акт е рязко илюстриран в богато украсеното ограничено издание на мъжките часовници Bovet Récital 26 Brainstorm, показващо двулицев летящ турбийон, лунна фаза и втора часова зона заедно в уникален куполообразен формат, който позволява лесна четливост под различни ъгли.
Корпусът от 47,8 мм сапфир на Bovet Récital 26 Brainstorm е доминиран от изпъкналия наклон, който се простира от позиция 12 часа до най-ниската си точка в 6 часа. Въпреки че добавянето на повече визуален спектакъл под прозрачното сапфирено стъкло не е лесен подвиг, тази форма е едновременно привличащ вниманието към китката и умен начин за максимална четливост на всички елементи на циферблата от наклонен ъгъл. Четенето на часовника с един поглед, докато седи на бюро, например, след момент става втора природа. Вътрешният титаниев опорен пръстен и ушите на копуса също са добре сведени до минимум в цялостния визуален профил, позволявайки възможно най-безпрепятствена гледка към циферблата и механизма, без да се жертва твърде много по отношение на твърдостта.

Циферблатът на мъжкия часовник Bovet Récital 26 Brainstorm е внимателен баланс между циферблатите и механизма, както и между четливостта и известно усещане за барокова механична сложност. Всяко усложнение, с изключение на летящия турбийон в позиция 6 часа, седи в собствен куполообразен модул върху основата на механизма за симетричен, почти архитектурен вид. Куполът на позиция 12 часа е най-големият, в който се помещава основният допълнителен циферблат за отчитане на времето. Той е изобразен в гравирано черно авантюриново стъкло (предлагат се варианти с черен авантюрин, син кварц или зелен кварцов купол). Авантюринът е зашеметяващ по свой начин, искрящ като нощното небе под различни ъгли, но непрозрачността, блокираща зъбните колела отдолу, и визуалното прекъсване на връзката с другите сини циферблати донякъде намалява усещането за визуална хармония. Допълнителният циферблат за лунна фаза на 9 часа обаче остава брилянтно детайлно изпълнение, с дълбоко гравирана повърхност за лунните сегменти, разделени на две от елегантно тънка рамка с цифра осем, образуваща действителния прозорец на лунната фаза както за северното, така и за южното полукълбо. По същия начин на позиция 3 часа интеграцията между кръга от часови зони и бавно въртящия се външен часови пръстен е чиста и моментално интуитивна. Интеграцията на Bovet на летящия турбийон на позиция 6 часа също е подходящо драматична, като привидно виси над празнотата на ръба на механизма, докато двустранният дизайн го прави визуално динамичен, когато се гледа и през задната част на корпуса.
В центъра на часовника Bovet Récital 26 Brainstorm лежи производственият механизъм 17DM06-DT с ръчно навиване. Макар да е балансиран и драматичен, докато се гледа през скелетната структура на циферблата, 17DM06-DT наистина оживява, когато се гледа отдолу. Резултатът е истинско отклонение от повечето скелетни механизми, балансиране на ясни линии с мистифициращо количество малки променящи се отражения под различни ъгли. Петдневният резерв на мощност се проследява чрез малък индикатор на 12-часовата позиция на корпуса между ушите, докато относително ниската скорост на удари от 21 600 пулсации за час предпазва осцилациите на турбийона да се превърнат в неясно размазване.

Подобно на корпуса и механизма, каишката за Bovet Récital 26 Brainstorm изглежда фино настроена за максимална визуална драма. Цялостният дизайн е прост, каишка от алигаторска кожа в наситено кралско синьо го отличават от неговите конкуренти. Първо, има дълбоко, лъскаво покритие. Изглежда почти течен цвят в своя блясък, този блясък помага да се подчертаят гънките и ръбовете на материала, като същевременно подчертава дълбочината на цвета. Контрастният сребърен шев е фина платинена нишка, улавяща светлината много по-агресивно от традиционния конец по каишките. Крайният резултат е каишка, която допринася много добре за сините тонове на циферблата, като същевременно се превръща във фокусна точка за дизайна по свой собствен начин.
Chasovnici-bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове