Gravatar – Разметър има значение

Обложка

Gravatar – Разметър има значение

А ти хареса ли тази статия?!?

Не – това не е поредната реклама на еротични аксесоари с аватари от Gravatar :)

Просто исках да разбуля една тайна, над един проблем с аватар системата с който се сблъсквам доста често напоследък :(

Проблемът

Ако честичко ви се налага да пишете коментари в блога си или да коментирате нашумели теми в блога на ваши приятели, вероятно сте забелязали, че не винаги се появява снимката която сте си добавили в Gravatar.

В самото начало си мислех, че проблема е в моят блог, но забелязах, че имам същият проблем дори когато публикувам коментар към някой друг блог и тогава всичко започна да придобива смисъл :)Размерът има значение! ( логично е да се сетите, ако сте имали опит с *nix операционни системи ).

Решението

Решението, колкото и тривиално да е то – пишете си пощата с малки букви.

А ако сте решили да се занимавате с проблема в своя собствен блог, може да седнете и да си поиграете малко с PHP-то и да преобразувате пощата на вашите потребители, да е винаги с малки букви, преди да бъде изпратена заявката за аватар.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Преобразуването не е добра идея :)
    Ако съм се регистрирал в Gravatar и мейл адреса ми е Lazarov@dir.bg, то картинката ми няма да излиза ако подаваш lazarov@dir.bg на Gravatar!

    Мейла се конвертира в чексума, която се подава на Gravatar – чексумата се изчислява case sensitive спрямо мейл адреса.

  2. Дам така е и точно поради тази причина не го направих това преобразуване и в блога, понеже различните хора по различен начин са се регистрирали и вероятно ще има проблеми ако го направя ;)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове