Още няколко думи за Piwik и интеграцията…

Обложка

Още няколко думи за Piwik и интеграцията…

А ти хареса ли тази статия?!?

Наскоро ви бях писал, че се отказах от прехваленият Analytics и реших да мина на платформа, малко по-различна и гъвкава с интересното име Piwik. За съжаление едва сега започнах да го човъркам по обстойно.

Направих си труда да поразгледам малко и официалният сайт на проекта, да попрочета из документацията и форумите и направо онемях. Платформата въпреки, че е напълно безплатна и с отворен код, си има всичко от първа необходимост, та дори и отгоре.

Новата версия

От няколко дена в панела на платформата за статистика в реално време ми пищеше, че има нова версия с някой подобрения:

  • Вече можете да изключвате себе си от статистиката с помощта на бисквитките;
  • Адресите и имената на вашите страници, вече могат да се сортират, подобно на останалите таблици в Piwik;
  • Можете да изключвате специфични адреси от статистиката;
  • Оправени са доста бъгове от предишната версия.

Ако се интересувате от повече информация, може да погледнете changelog-а от официалният сайт.

Малко се отплеснах, но съм страшно развълнуван, надявам се да ми простите за това, а сега и към същинската част, която ми направи много добро впечатление.

Интеграция

Причината поради която реших, да добавя някой друг ред в блога си за Piwik е възможността за интеграция с някой от най-известните платформи, което е наистина страхотно улеснение.

В моят случай, аз ползвах добавка за Wordpress на име WP-Piwik.

Инсталацията е повече от елементарна – стандартното. Изтегляте -> Добавяте в папка plugins -> Активирате разширението и настройвате.

Тук има една малка забележка ;) За да върви разширението, трябва да имате инсталиран някъде Piwik. Ако нямате възможност да отделите време и ресурси, а желаете само да изпробвате как върви всичко, може да пишете като коментар тук и да добавя сайта ви временно в моята инсталация, колкото да видите за какво иде реч с очите си. А ако сте по непретенциозни, може да погледнете и изглед от примерната статистика.

Изглежда страхотно нали!? ;)

Последни думи..

Знам, че се повтарям, но наистина това е страхотен отворен проект в който с радост бих се включил ( вече писах на екипа, ако имат желание да помогна с превода на Български език ). Естествено има още насоки в които да се работи, но като цяло е доста добра алтернатива на повечето платени решения.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове