Гарант по кредита – кой ще бъде правилният кандидат?

Обложка

Гарант по кредита – кой ще бъде правилният кандидат?

А ти хареса ли тази статия?!?

Поръчителството за заем е като брак – и двете означават дългосрочна отговорност, свързана с висока отговорност. И така, кой ще бъде добър гарант за заем: член на семейството, приятел, познат от работа?

Нуждаете се от гарант по кредита, когато не можете сами да получите кредитоспособността, изисквана от банката. Човекът, който се съгласи да ви стане поръчител, поема много отговорност – поема ангажимента да изплати кредита ви, в случай че не успеете да се справите сами със задачата. На какво трябва да се съсредоточите, когато търсите човек, който да гарантира финансовото ви задължение към банката?

Поръчителят трябва да е човекът, който действително може да повиши вашата кредитоспособност. По този начин той задължително трябва да има постоянен източник на заетост – за предпочитане трудов договор за неопределен период или достатъчно дълъг определен период, одобрен от банката.

Поръчители могат да бъдат и самостоятелно заети лица, сключени на договор или на свободна практика, както и пенсионери или пенсионери – тук трябва да внимавате за възрастовата граница на поръчителя, за която ще прочетете по-късно. Проверете какво трябва да знаете за гаранцията за заем.

Кой може да стане поръчител?

Търсите ли отговор на въпроса кой ще бъде правилният кандидат, който да гарантира вашата ангажираност? Чудите ли се дали това може да е родител, брат или може би колега от работа? Струва си да се помни, че такава функция не е само подпис в документите за заем. Следователно възрастта на потенциалния гарант е важна, особено когато кандидатствате за заем с дълъг срок на изплащане.

Гаранцията на такъв заем от възрастен човек обикновено няма да бъде достатъчна сигурност за банката – евентуално банката може да се съгласи с поръчителя, който предлагате, при условие че срокът за изплащане е съкратен.

Някои договори за заем определят фиксирана възрастова граница за потенциалните поръчителинапример на 65 години. Следователно си струва да избирате по-млади хора, доколкото е възможно, но да не се стига до крайности. 20-годишен студент, който работи на трудов договор за непълно работно време, ще бъде малко по-добър кандидат от болен седемдесетгодишен чичо.

Източник: atebank.ro

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове