Защо използвам социалните медии

Обложка

Защо използвам социалните медии

А ти хареса ли тази статия?!?

Въпреки, че наскоро писах подобна статия ( „Facebook в реалният живот“ ), нямаше как да откажа на моят колега Бахар Мустафа, да се включа и аз в блог играта на Манол Трендафилов на тема „Защо използвам социалните медии„.

Въпреки, че напоследък излязоха все повече социални медии, аз съм консервативен и ползвам само някой от тях:

 • Социални мрежи – Основното за което ги ползвам е за работа. Много от колегите с които обменям опит и знания, мога да ги намеря основно там, пък и доста често от там първо научавам за доста важни новини, за предстоящи събития, някой полезни статии и т.н. Основните социални мрежи които използвам аз са Facebook, Twitter, Identi.ca и от време на време хвърлям по един поглед на SiteTalk;
 • Социални боокмарк мрежи – Знам, че доста от колегите ги ползват и да се информират за новини и събития, но моето ползване се ограничава до публикуване на по-интересните статии които пиша в блога си. Ползвам най-вече Svejo.net, Lubimi.com и Dao.bg;
 • Форуми - Въпреки твърдението, че форумите са отживелица, аз все още си ги ползвам редовно за обмен на информация. От тях ползвам Webmasterbg.org, Predpriemach.com и от време на време хвърлям по един поглед на Developix.net за да водя как стоят нещата там;
 • Блогове – Ето тук ми е силната страна. Напоследък ползвам интернет най-вече за четене на интересни блогове. Всекидневно проверявам за нови полезни статии в TopBlogLog.com, ако няма нищо публикувано в блоговете които следя, чрез RSS.

Това са социалните медии които следя редовно и това е което правя всекидневно, а ефекта е повече идеи за кариерата ми като блогър :)

Понеже според правилата на играта, трябва да поканя мои познати да се включат и те с своите теми по въпроса, съм „принуден“ да им предам щафетата на следните блогъри:

Между другото пропуснах да спомена, че блог играта си има и награда – безплатен пропуск за семинара  Social Media Masterclass на стойност 246лв. , която ще спечели някой от участниците на лотариен принцип. Успех на всички!!!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

6 Коментара

 1. никакви социални медии не ползвам баце – аз съм медиен социопат :P

 2. Така и така никой не спомена за Google Wave, който според мен е доста добър продукт и реално върши доста добра работа за комуникиране по проекти, а и за обикновен разговор. За съжаление не вярвам тя да стане популярна в България…

 3. @Longanlon – Хахахах и още по-добре… ако можех и аз да избегна ползването им, щеше да си спестя доста време :)

  @Бахар Мустафа – Ами по принцип не го ползвам, но тъкмо снощи реших да го изпробвам и след 2 часа борба да го накарам, да могат и нерегистрирани потребители да пишат в вълната, така и не се преборих и реших да го оставя за някой друг път.

 4. Веднага щом имам публикация на блога си или в някой от сайтовете и тя минава през 40 букмарк социални медийки. Качва ми пейдж ранка. Посетители не носи, но пак е нещо.

 5. Веднага щом напиша някоя статия я поствам в близо 40 социални букмарк сайта. Само за пейдж ранк, тъй като посетители не хващам оттам.

 6. хамали.org (Илиян)

  Веднага щом пусна някоя статия в сайта си я пускам и по 40 социални букмарк сайта. По този начин сайта хваща добър пейдж ранк, макар и тези сайтове да не носят директни посетители.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове