Жени Желева и как да монетизираме личния си блог

А ти хареса ли тази статия?!?

Жени Желева и блогът за жени за монетизацията и парите от блогванетоМонетизацията е един от основните въпроси пред начинаещите блогъри и тези, които обмислят създаването на свой собствен блог. Аз също си задавах различни въпроси свързани с монетизацията на един персонален блог, преди да се захвана с моя „Блогът на Жени Желева за жени“.

С времето и опита, който натрупах от блога си, открих много и най-различни начини, по които един блог може да се монетизира и да донесе реални приходи на своя собственик. Тук ще ви представя няколко от тях.

Продажба на рекламни места

Това е един от най-базовите начини за получаване на приходи от вашия блог. В зависимост от тематиката на блога ви и видимото място, с което разполагате в него, може да получите значителни приходи от реклами. Естествено, тук роля играе и популярността на вашия блог, чийто размер може да ви донесе повече или по-малко приходи.

Писане на платени ревюта

Във всяка област има компании, които предлагат прилична сума пари на блогъри, за да направят ревю на техния продукт. Това е страхотен начин и за компанията да спечели популярност за своя продукт, и за вас да припечелите малко пари, давайки мнението си и информирайки вашите читатели. Има и още един плюс във всичко това – ще получавате продукти, които ви харесват или дори обожавате и ще получавате пари, за да ги опитате…

Колко по-добре може да стане?

Тази вид дейност, разбира се, не е за всеки. Например, аз си обещах да не вземам пари, за да пиша ревюта в моя блог „Блогът на Жени Желева за жени„, тъй като вярвам, че моите ревюта трябва да са напълно безпристрастни (не че, ако са платени е задължително да са пристрастни), защото искам читателите ми да знаят, че ще съм максимално обективна.

Продажба на продукти в сайта ви

Още един страхотен начин за печелене на пари. Личният блог е страхотен начин да промотирате нови неща и да представяте продукти на по-широка аудитория.

Поддържането на личен блог е особено подходящо за вашия бизнес, ако притежавате такъв, тъй като може да свържете тематиката на блога с продуктите, които продавате.

Уроци или курсове

Някой някъде беше казал, че ако си добър в нещо, то никога не трябва да го правиш за пари. Е, не виждам причина блогърството да е по-различно. Ако сте добри в това, което правите и ако сте експерти в областта, за която пишете, то винаги може да организирате платени курсове и семинари, с които да си докарате допълнителен доход и да предадете знанията си.

В крайна сметка, ако ви е отнело години труд и усилия да стигнете там, където сте в момента, то няма логична причина да предлагате знанията си безплатно – те съдържат стойност, която струва години труд. Продайте я, не я подарявайте.

Блогът на Жени Желева за жени“ е енциклопедията на моите знания, опит и преживявания, които съм натрупала през години, но моето желание е тя да е безплатна и достъпна за другите, което, разбира се, не означава, че трябва да постъпвате като мен. Всеки има право да получи достатъчна стойност, за това което предлага.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator