Новото Chi.mp

Обложка

Новото Chi.mp

А ти хареса ли тази статия?!?

Тези от вас, които са следили старите ми блогове, вероятно са прочели презентацията ми за Chi.mp, още при самият му старт.

От тогава мина доста време и в интерес на истината при първоначалният вид, никак не ми допадаше услугата която предлагат, макар да беше безплатна (все още е).

Ако все пак, все още не знаете какво е Chi.mp, може би, ще ви е интересно да прочетете следващите редове с по-кратък вариант, както представлява услугата.

Какво беше Chi.mp

В самото начало, услугата не беше нищо повече от блог система, която ви даваше право, да регистрирате домейн от типа име.mp, което всъщност ме примами и мен, да регистрирам своят домейн под името andon.mp.

Възможностите не бяха кой знае какви:

  • Блог;
  • Албуми;
  • Портфолио.

Какво ново след няколко години в Chi.mp

След около година, съвсем случайно реших да разгледам какво е в момента положението и останах повече от приятно изненадан.

Вече услугата предлага някой наистина интересни възможности, особено, ако сте решили да си помогнете с оптимизиране на ваша собствена страница или пък желаете този домейн, да ви служи като информационен портал, затова какво се случва с вас.

Вече спокойно можете да вържете някой от най-известните социални мрежи, към профила си и всичко което пишете в тях, ще се добавя и в вашият .mp домейн.

Интересна функция е и добавянето на feed на сайт към профила, като от всяка една статия в блога ви, ще се копират първите няколко реда и ще бъде добавен адреса на който ще можете да прочетете цялата статия. С една 2 думи – повече backlinks (още по-хубавото, е че са си DoFollow връзки).

Платени услуги от Chi.mp

Дори в началото, беше известно, че след време ще бъдат достъпни и някой платени услуги.

В момента докато пиша тази статия, забелязах, че вече можете да ползвате домейна си в .mp, за да го хостнете някъде другаде, като този лукс, ще ви струва по $20 на година.

Ако все пак не желаете това, можете да се абонирате за Chi.mp PRO, който отново струва $20 на година ( неясно защо… ), като ще имате възможност за пълен контрол на домейна, както и вграждането на различни услуги:

  • Email пренасочване;
  • Ползване на Google Apps.

Финални думи

Като цяло, този път нямам голям брой критики. Единственото, което не ми допадна особено е услугата с вграждането на Facebook профил… незнайно, защо една от най-ползваните социални мрежи, някак си остава изрязана и не успях да я интегрирам в профила си. Надявам се този недостатък, да е просто някакъв проблем с системата и съвсем скоро да бъде оправен.

Въпреки, че услугата е напълно безплатна и доста хора са се възползвали от нея, все още могат да се регистрират доста полезни домейни, които да се ползват за SEO.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Имат и един „малък“ недостатък – като речеш да си купиш домейна на по-късна дата от регистрацията му, ти броят дължимата такса от датата на регването му. Нищо безплатно няма.

  2. Хах много тъпо, но явно мислят в перспектива ;)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове