Dofollow блогове и лека реконструкция в блога.

А ти хареса ли тази статия?!?

Доста отдавна съм обещал, че ще проверя старият списък с dofollow блогове за коментатори от преди 2 години и днес вече спазих обещанието си. Можете да видите новият актуален списък с dofollow блогове. Гарантирам, че към днешна дата всички блогове предлагат dofollow връзки и данните за техният PageRank са актуални и вероятно ще бъдат актуални до следващият PR update.

Освен всичко друго в темата съм обяснил накратко какви са добрите практики за успешен Linkbulding с помощта на коментари от dofollow блогове. Държа да отбележа, че по-горният списък е само от Български блогове и съответно е добра идея да прегледате правилата за ползване ( за тези, които имат такива ).

Исках освен този анонс да споделя, че най-накрая взех решението малко по-малко да отделя някой от основните теми в този блог, като няколко различни сайта, които ще добавям в менюто.

За момента в този блог ще пиша основно мои си неща, за блогване ще пиша в Problogging и съответно за SEO в Сео блога, като идеята е хората които влизат в този блог за да ми слушат глупостите да продължават да влизат, тези които се интересуват от блогване – да следят блога ми за блогване и съответно останалите, които пък им е интересна оптимизацията за търсачки – да следят блога ми за СЕО.

Надявам се по този начин да хвана повече таргетиран трафик и съответно, ако на човека му е интересна дадената тема да намира по-лесно нещата от които се интересува, а не да преглежда един куп лични глупости, докато стигне до това, което реално го интересува.

Обмислях също дали да не преместя тематичните статии по съответните блогове, но след кратък размисъл сметнах, че е по-добре да разгледам кое през годините се е радвало на вашият интерес и да го пренапиша в съответните блогове с повече и по-нова информация по темата, понеже ми е пределно ясно, че за това време 100% има някакви промени, колкото и малки да са, пък и смятам, че съм натрупал малко повече професионален опит в различните сфери.

Силно се надявам идеята да ви допада и очаквам вашите мнения по въпроса ;)

До скоро! ;)

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

12 Коментара

 1. Благодаря ти Тони!
  Страхотна работа, много ще ми помогне в популяризирането на сайта ми. Радвам се че има хора като теб, да споделят безплатна информация в „Ерата на информцията“, когато тя е най-скъпа.

 2. Диети (Георги)

  Благодаря за обновения списък.Естествено коментарите със линкове все още имат тежест но ще видим до кога.Пандата на Гоогле все повече увеличава тежеста на качествения контент вместо броя на линковете.

 3. Определено идеята да конкретизираш нещата е доста добра. Тогава найстина трафика ще бъде таргетиран и сайтовете ти ще са доста по – полезни, не че сега не са :)
  Относно списъка с dofollow коментарите – Благодаря:)

  Поздрави и „Честита баба марта“

 4. Озеленяване (Димо Георгиев)

  Поздравления, Доки!
  Знаеш, че винаги съм подкрепял всички твои проекти по един или друг начин и възнамерявам и за в бъдеще да го правя! Радвам се на всеки твой нов проект тъй като винаги успяваш да изненадаш посетителите с нова и много полезна информация. Проекта ти problogging.eu много бързо събра популярност и се превърна в доста четено списание за блогване. Сега разбирам и за новия ти проект за СЕО, който възнамерявам да следя с интерес и да се възползвам от полезните ти съвети!

 5. Почивка в Айвалък (Георги Банков)

  Радостно е, че макар и с 2 години забавяне, списъка видя бял свят, актуален и надявам се, често обновяван и актуализиран. СЕО блога е следващия който ще следя с интерес.

 6. филми (Ники)

  Добави и моя блог, че не го видях в списъка
  линка е от коментара

 7. Ами пуснах един тестов коментар да проверя, щото аз доколкото знам блоговете в blogspot са nofollow и там мисля няма опция да ги направиш да са dofollow ;) Веднага след като видя, че реално е такъв, ще го добавя…. и не е необходимо да пишеш по 1000 коментара да ти добавя блога :)

 8. Благодаря за изчерпателния списък с блогове. Определено ще свърши страхотна работа.

 9. уеб дизайн (Людмил)

  Здравей. Идеата ти е страхотна! Доста собственици на уеб сайтове биха „пробили“ в Глобалната мрежа чрез това което правиш.
  Поздрави!

 10. уеб дизайн (Марио Илиев)

  Както каза Георги, не се знае до кога линковете от такъв тип dofollow коментари ще придават тежест, но пък и е грешно да мислим за този коментар като само за една follow връзка, защото ако някой все пак кликне на самия клик, получаваш уникално посещение, потенциален клиент или редовен посетител на сайта ти.
  Поздрави за това, което правиш!

 11. Архитект (Виктор)

  Здравейте, искам да попитам каква е „тежестта“, която тези линкове придават на сайтовете?

 12. Изграждане на покривна конструкция е една много търсена и полезна услуга, която обикновено е част от ремонт на покрива или цялостното му изграждане, при строежа на нови сгради. Както знаем основната функция на един качествен покрив е да защитава дадена сграда от влиянието на външни атмосферни фактори, като дъждове, слънце, ветрове, сняг и други.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове