Край на бонуса с dofollow връзка в коментарите за backlinks фармерите ;)

Обложка

Край на бонуса с dofollow връзка в коментарите за backlinks фармерите ;)

А ти хареса ли тази статия?!?

От няколко дена забелязвам доста излишни коментари с цел натрупване на backlinks и досега ги толерирах, но това беше до днес. Причината както споменах е прекаленото спамене с излишни коментари от коментатори от които вместо името си слагат ключова дума, което е дразнещо както за мен, така и за повечето редовни коментатори в блога.

На мнение съм, че човек когато желае да си изкаже мнението по даден въпрос е желателно да го направи от своето лично име или някакъв свой псевдоним в интернет, а не както напоследък се среща доста често в блога, коментари от името на хороскопи, Онлайн Магазин и т.н. Някак неестествено звучи, а и доста ме съмнява това да са ви псевдонимите в интернет :)

Понеже нямам много свободно време, на този етап, всеки коментатор който постави ключова дума за име в коментарите, ще му трия адресът ( поне първите няколко пъти ), а ако продължава в същият дух, ще го добавя и в akismet за наказание :)

Иначе поставянето на адреси си е позволено, стига за име да сложите своето име или псевдоним.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

11 Коментара

 1. Комсомолско решение:
  - качествен коментар: пуска се коментара с въведеното име и линк;
  - некачествен коментар: пуска се коментара с въведеното име, но без линк;
  - чист спам: чист бан :)

 2. :) Добре казано. Нямам нищо против да се добавя линк, дори към конкретна статия, но просто да си оставят името, а не да слагат за име анчор текст… супер дразнещо е :(

 3. Както винаги… дай на някой свобода и той я обръща на слободия.

  Подкрепям решението ти.

 4. Уви така е, ама и аз имам доза вина, понеже пуснах някой друг подобен коментар и те видяха, че може :) ама… бонуса вече свърши :)

 5. При мене много спамят, ама аз ги оставям, щото така имам наблюдение на кой му трябват линкове и им напомням, че продавам и няма смисъл да се мъчат с умни коментари :D

 6. Добра стратегия… но поне в личният ми блог, не искам да е така :) Предпочитам да знам как се казва човека с който коментираме по дадена тема :)

 7. Оставяй ги , дали ще си сложи име или keyword , акъла му ще е същия , следователно и коментара няма да се различава много от другия.

 8. Не е точно така, понеже значително намаля броя на коментарите с цел набавяне на връзка с тематичен анчор текст, след като го забраних.

 9. колкото толкова :)

 10. Напълно съм съгласен с MadWizard – когато потребителите коментират по темата и двете страни са добре.

  Поздрави Стефан Лалев

 11. При всички положения ефект има :) Сега коментарите изглеждат малко по прилични… макар, че като гледам някой хора как пишат, ще се наложи да сложа и минимум за големина на коментар :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове