Малко промени по Директорията за статии – inArticle.info

Обложка

Малко промени по Директорията за статии – inArticle.info

А ти хареса ли тази статия?!?

Изминаха 3 месеца и 5 дни, откакто пуснах пробно своя Директория за статии и в интерес на истината има сравнително голям интерес и раздвижване в сайта, като се има предвид, че не съм се занимавал много с рекламирането и, което е супер, понеже това беше и първоначалната идея – да се развива сама с минимум поддръжка.

Въпреки, че за момента статистиката показва сравнително равен брой статии и потребители имам усещане, че може и много по-добре, затова и реших малко да стимулирам авторите на статии в директорията, като за целта поставя топ авторите в началната страница и имената им да сочат към страниците които са дали в своят профил и за да е по-интересно и стимулиращо, направих така, че само първите 5 топ автора да излизат в началната страница.

Понеже знам, че основната цел с която авторите пускат своите статии е привличането на нови посетители в сайта си и допълнителни dofollow връзки, реших да ги поставя пред малко предизвикателство, като за момента връзките са nofollow ( в началната страница ), докато направят 30 публикации. След това връзките им стават dofollow.

Каква е ползата от 2-та типа връзки?

Вероятно ще има хора които ще се запитат този въпрос, затова ще разясня с няколко думи.

До достигането на 30 публикации, авторите ще получават единствено трафик от своята връзка в началната страница, понеже повечето от посетителите на сайта, разглеждат именно от там какви статии има в сайта, но когато връзката е nofollow, бота няма да има тежест при оформянето на PR на сайта към който сочи тя.

След достигане на 30-тата публикация, връзката става dofollow и освен трафикът който получавате, връзката ще има тежест при обхождането на бора и ще помогне за по-големият PR на вашият сайт.

Имайки предвид, че в началната страница няма много изходящи dofollow връзки, връзките ще са максимално силни.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

 1. Директория за статии (Андрей Димитров)

  Твоята директория за статии е една от любимите ми. Първо ми харесва с това, че се намира лесно в Гугъл, поради челните и позиции в SERPs. Второ, името и е много запомнящо се. Много по-лесно се запомня InArticle, отколкото статии, статийки .нет .ком и т.н. И трето – кефя и се, защото си ми одобрявал пуснатите от мен статии безпроблемно. Нещо, което не мога да постигна при други директории за статии.

  И сега за да не ме помислиш за спамър, защото цял ден пиша коментари в блога ти (а това се дължи на факта, че от скоро попаднах тук и взе да ми харесва) ще пусна едно уникално текстче специално в твоята директория. Принципно идеята беше въпросния текст да се спинва и да се пуска по много директори за статии, но както казах – искам да направя жест от моя страна. После типично в мой стил ще „напомпя“ въпросната статия с линкове. :-)

 2. Животни (Георги Щерев)

  Аз искам да попитам следното.Имам примерно една статия моя(всъщност преведена от английски) и я имам на моя сайт.Мога ли да я добавя 1 към 1 в директориите за статии или трябва да я въртя за да няма дупликейт контент?

 3. @Андрей Димитров, благодаря ти. Мисля, че вече одобрих статията ти :)

  @Георги Щерев, виждам, че доста хора го практикуват това, но лично аз не съм привърженик… предпочитам си авторското съдържание.

 4. Животни (Георги Щерев)

  Не мисля че си разбрал какво точно питам :)
  Не говоря за авторско,не авторско,преведено или не.Питам ако статията „Андреа напусна Кубрат“ я пусна в моя сайт и след това 1 към 1 в 30 директории за статии ще има ли положителен ефект за мен или отрицателен заради дублирането?Или трябва във всяка от 30 те директории да променям текста и заглавието така че малко от малко да се различават.“Кубрат бе напуснат от Андреа“,“Фолк дивата Андреа вече сингъл“ и така нататък с промените.Кои вариант е по-добър ?За по лесен е ясно :)

 5. @Георги Щерев, честно да ти кажа не съм правил експерименти, а мненията на доста колеги са различни. Някой казват, че не влияе добре, други казват, че няма проблем… общо взето колкото хора, толкова и мнения, но лично моето е, че по-добрият вариант е да уникализираш статията и тогава да я пускаш. Една уникална статия (според мен) има значително по-голяма тежест от копирана…

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове