Facebook в реалният живот

Обложка

Facebook в реалният живот

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес докато преглеждах блоговете които чета редовно, попаднах на следната тема: Facebook и личната продуктивност от Тодор Христов.

Отдавна си мисля да драсна някой ред по проблема, колко вреден започва да се оказва Facebook, не само заради резкият спад на продуктивността на хората, но и заради това как повечето хора приемат социалната мрежа, като свой личен вируален живот.

В темата написана от Тодор Христов има и едно доста добре направено клипче, как Facebook би изглеждал в реалният живот и просто не се сдържах да не го публикувам и в моя блог.

Видеото:

Моят живот около Facebook

Напоследък доста изкъсо следя цялата ситуация и често да си кажа, направо ми се повдига вече като чуя името на социалната мрежа. Няма ден в който да изляза да пия кафе да речем и да не чуя от съседната маса нещо от рода:

 • „Мале да знаеш, днес какви снимки беше пуснал Пешо в профила си“;
 • „А бе ти видя ли каква нова група са направили в Facebook“;
 • „Ами… добре, айде като се приберем, ще ти пиша в Facebook“.

Едно не мога да разбера – Къде отидоха социалните контакти от едно време, когато нямаше дори Интернет. Както и да е, няма да ставам банален с „ОТМИНАЛИТЕ ДНИ“.

Надявам се скоро повечето хора да разберат, че Facebook, не е нищо повече от една краста, която малко по малко ще отмине ( както стана с всеизвестната mIRC преди известно време ).

Признавам, че и аз влизам, честичко там, но причината е понеже ползвам социалната мрежа основно за бизнес конатакти и не и отделям повече от 10-тина минути, максимум 30 минути на ден, колкото да си свърша работата или да се чуя с свои колеги, но до там. Сложих си границата и не смятам да я прекрачвам.

Мисля, че няма какво повече да кажа по темата, без да ползвам неприличен език.

А вие какво мислите по въпроса? Какво ви кара да ползвате този социален вирус?!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

 1. Не го одобрявам този фейсбъг.

 2. Facebook (Кирил)

  Спомням си като бях дете как улиците бяха пълни с хора, децата (ние) играехме футбол на улицата по цял ден, вдигайки кръвното на възрастните комшии. Днес улиците не са това, което бяха. Децата предпочитат да ритат мач в мрежа на компютъра вместо да излязат на чист въздух и да усетят какво наистина представлява тази игра. Предпочитат да общуват във Facebook вместо да се видят на живо и да си говорят, гледайки се в очите.

  Заговорете някой тинейджър и ще видите, че постоянно си извръща погледа и не е съсредоточен в това, което му говорите, понеже е изгубил чувството за общуване на живо. Свикнал е да гледа насреща си монитор и букви, вместо друго човешко същество.

 3. печат на визитни картички (Васил Димитров)

  От около 2 години имам Фейсбук. Отначало бях доста по-активен, но от известно време аз също като автора го ползвам по предназначение – да се свържа с определени хора и за публикация на статии.

Тази статия е споделена 2 пъти в следните сайтове:

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове