Колко Българи ползват Google+?

Обложка

Колко Българи ползват Google+?

А ти хареса ли тази статия?!?

Накратко, захванах се с трудната задача да организирам едно доброволно преброяване на Българите, които вече ползват най-новата социална мрежа Google+.

Напоследък доста често ми се случва с приятели да коментираме силата на Google+, както и факта, че все повече Българи започнаха да ползват новата придобивка на гиганта Google и така след един кратък пореден спор с приятел и нещо като приятелски бас, реших, че е добра идея да се създаде една общност в която да е включат колкото се може повече Българи. Крайната цел естествено е да докажа, че отдавна Facebook почна да отстъпва част от лидерските си позиции на Google.

Според моят приятел, единствените хора, които ползват социалната мрежа и я харесват такава каквато е са единствено групите занимаващи се с SEO оптимизация или пък са някакви Интернет нинджи, но понеже аз не съм на това мнение (може би съм оптимист, но това ще видим след месец, примерно…), реших да си направя един приятелски облог.

Вероятно много от вас се чудят тайно, дали идеята ми не е просто да създам една огромна база от потребители, които после да наспамя доволно… спете спокойно, идеята е чисто статистическа и нямам никакви подобни намерения. Именно по тази причина ще помоля и всички останали да не предприемат подобни стъпки, за да не опорочим добрата идея.

Естествено, това не означава, че не можем да дискутираме интересни теми, касаещи всеки пряко или косвено, дори спокойно може да си пускате връзки, стига да касаят темата, която обсъждаме.

Ако съм успял да ви грабна и сте за моята идея, чувствайте се свободни да се присъедините, като ползвате значката по-долу или директно влезете в общността.


Благодаря предварително на всички включили се и помогнали да спечеля облога ;)

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

6 Коментара

 1. ktkbg (Kiril)

  +1 За идеята пуснах одобрение за присъединяване :)

 2. Радвам се и одобрих кандидатурата, но уви май няма да спечеля облога ;) Доста далеч сме от очакванията и предположенията които дадох :)

  Както и предполагах, доста голяма роля ще изиграе факта, че подобен метод беше ползван в FB групи за да може в последствие собствениците на подобна група да спамят и трупат материални облаги, което оправдано загуби доверието на потребителите.

  Това се доказа от последното мнение на Едуард Димитров, а преди това и на Алекс в коментарите на FB… жалко за което. :(

 3. Разни хора разни идеали. Според мен обаче малко логиката е грешна, защото за да оправдаеш създаването на групата и повече хора да пожелаят да се присъединят, трябва да посочиш какво точно целиш и какво може да донесе това на присъединилите се – като например по-добри социални контакти , връзки със себеподобни в подобна сфера на работа и т.н.
  Незабравяй ,че човек никога не прави нещо освен ако няма личен интерес или полза от това, пък дори и да цъкне само един бутон за присъединяване.

 4. Може би си прав, че пропуснах тази малка подробност, че човек почти никога не прави нещо без някаква лична изгода, иначе съм описал каква е идеята на групата.

  Иначе няма особено значение вече, понеже загубих облога :)

 5. Kiril

  Трябва и още малко време да се засили според мен в България. Но си мисля ,че ще има смисъл в него, нещото обаче , което не ми харесва в Гугъл плюс е прекалените ефекти, малко ме отблъскват , а пък и не всеки има по стабилна графична карта и компютър , докато Фейсбука е супер лек и елементарен за ползване.

 6. Аз пък съм на противоположното мнение. При мен когато хром реши да забива, забива именно в таба на Facebook, който явно му товари повече от очакваното или това е просто някаква скрита тактика на Google :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове