Какво е google реклама?

Обложка

Какво е google реклама?

А ти хареса ли тази статия?!?

Искате ли да привличате възможно най-много клиенти от интернет? Съществуват различни методи за популяризиране на определена дейност или фирма, като един от най-разпространените днес е именно Google AdWords.  Управлението на този вид маркетинг е процес, който е свързан със следването на определени правила. Сигурно си мислите, че просто правите регистрация на фирата си в платформата, плащате и чакате клиентите да завалят. В общи линии може и да е така, но имайте предвид, че рекламите трябва да бъдат качествено управлявани. Много маркетинг специалисти използват google реклама Бургас като един от способите сами да определят разходите, които се правят. Идеята на рекламата е да увеличи приходите от продажби на продуктите или услугите, които рекламира.

Точна дефиниция за това какво представлява google AdWords. Това е платформа, в която всеки, който има уеб сайт може да рекламира под формата на банери, текст, кратки анонси и други. За да излезе рекламата ви на първа страница в Гугъл търсачката имайте предвид, че тя се базира на определени ключови думи. Но не само в търсачката се появяват тези постове с рекламна насоченост. Google работи съвместно с много партньори и е много възможно и именно в такива да излезе съответната реклама. Това е платена форма, която предоставя възможност на рекламодателите да спечелят повече, като инвестират определена сума, която да отговаря на бюджетните им сили. Гугъл е световно известна търсачка. Дори няма да се изненадате, приходите от реклами са многократно увеличени в сравнение с предходни години.

За тези които се интересуват от гугъл рекламата е ясно,  че са познати три вида предлагани възможности. Първата е РРС или още известна като плати за клик, следва СРА или това е цената за придобиване и също така цена за импресии или съкратено известно като СРМ. В зависимост от страната от която се излъчват рекламите те биха могли да бъдат насочени локализирано към определена територия, като разбира се това може да бъде и дори към други интернационални възможности.

Търсачката е една от най-мощните в интернет мрежата. Това предполага и много компании да рекламират именно чрез Google AdWords. Но не може да рекламирате,така както си искате. Платформата има изисквания и правила, на които да отговаря една реклама. Това само по сее си показва и нуждата от това да използвате услугите на маркетинг специалист. Опита на такъв професионалист ще ви покаже как с определени ключови думи включени в рекламата можете да се появявате на първа страница и така потенциалните клиенти да избират да посетят именно вас.

Любопитен е факта,че преди около седемнадесет години се появява като форма за реклама  Google AdWords. Този иновативен съвременен начин за популяризиране на даден бранш, бизнес, компания се развива с изключително бързи темпове и трупа широка популярност. Рекламодателите много бързо осъзнават необходимостта от това да използват този платен начин за презентация, която гугъл им предоставя. Стартирала една с 350 клиенти още първата година Google AdWords бележи приходи от над 85 милиона долара. Звучи зашеметяващо и наистина е така. Тъй като и тук конкуренцията и борбата за рекламодатели е много голяма Гугъл подобрява инструментите си . И така имате възможността да  заплатите единствено при реален клик.

Всяка година платформата подобрява и усъвършенства методите за работа с Google AdWords. Това спомага и за показването на реклами не само в страната , в която сте локализирани, но и в други държави. Разбира се цената, за клик, която плащате няма да е такава, каквато е в България например, но яко очаквате потенциални клиенти то със сигурност инвестицията ще си заслужава. Освен, че предоставя добри условия за маркетинг Гугъл има и програма за обучение за работа с рекламните инструменти. Това са курсове, на които желаещите се обучават на най-ефективните и практични трикове и възможности. След успешно положен изпит курсистите получават сертификат, който им дава старт и ги прави желани като маркетинг специалисти за водещи компании. На практика един такъв обучен служител може да допринесе за това да изпитате истинско удоволствие от това, че той супер компетентно може да организира една рекламна кампания и да работи за гласуваното доверие и постигане на резултати.

Новите технологии, мобилните приложения и други подобни екстри се заплащат допълнително. Ето това е и причината Google рекламата да е толкова интересна и достъпна за работа през мобилните приложения. Напоследък прави впечатление, че интерфейса на гугъл AdWords е доста променен. Рекламодателите могат да използват повече от две послания, като платформата ги ограничава до тридесет символа.

Когато потребителите търсят дадена фраза или дума в интернет търсачката , Гугъл на принципа на аукциона представя рекламите, които по преценка на платформата са подходящи за определеното търсене. Презентацията в платформата не е детска игра. Специалистите, които предлагат такава услуга са много добре запознати с възможностите, които имат и правилата, които трябва да спазват . самите рекламни кампании могат да включват текст, видео, такива в приложения и други. Текстовите реклами съдържат заглавие, описание и линк към сайта или страницата с продукта, който рекламирате. Тези видове реклами съдържат и допълнителна информация за това къде можете да намерите физическия магазин, адрес и телефон на фирмата. В графичните реклами на Google AdWords се съдържат някакво изображение.в зависимост от това дали желаете да бъдат статични или анимирани те трябва да са съобразени с наложените стандарти от търсачката. Например те не бива да са примигващи и да не са с имитаторско съдържание. Гугъл много стриктно следи правилата да се спазват и ако не се съобразявате с тях можете много бързо да отпаднете от класацията. Видео рекламите са също доста употребявани от рекламодателите. Клиповете са качени в Ютюб. Тук гледащия рекламата може да не я изгледа докрай, защото самата платформа позволява тя да бъде прекъсната след 5-тата секунда.

Като цяло рекламата в търсачката наистина предлага висока ефективност. Практиката показва, че у нас много компании използват основно като място за онлайн презентиране Google AdWords и социалната мрежа фейсбук. Тук аудиторията е достатъчно голяма за да успеете да разгърнете потенциала си. Цената, която се зпалаща при използване на гугъл платформата зависи от това колко човека са кликнали на рекламата. Не плащате само защото рекламата Ви е качена в интернет, а за това , че някой е кликнал на нея и е проявил интерес. Това е едно от предимствата, които Google AdWords предоставя на рекламодателите.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Съгласен съм с факта, че аудиторията в Гугъл е достатъчна, за да се развие бизнеса в желаната посока, но както всяко нещо, и тя изиксва добър бюджет. Ако се комбинира допълнително с оптмизация за търсачката, трафикът ще покаже пълния потенциал на нишата.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове