Поглед върху часовници Casio

Обложка

Поглед върху часовници Casio

А ти хареса ли тази статия?!?

Въпреки огромната популярност на часовници Casio и масово потребление на марката в световен мащаб, един по-задълбочен поглед върху часовници Casio не е излишен.Сред многобройните серии на марката от дамски и мъжки часовници, всяка от тях отличаваща се с характерен дизайн и функционалност, има часовници, които заслужават да бъдат отличени.Несъмнено такава е серията мъжки часовници Casio G-Shock.Когато часовникът G-Shock е представен за първи път през 1983 година, това поражда вълнение в сферата на дигиталните часовници. Концепцията за удароустойчив часовник в лицето на G-Shock часовници е нещо нечувано до този момент. Удароустойчивите характеристики, който притежават всички G-Shock часовници, означават, че ударите, които се индуцират в часовника, поради неподходяща манипулация с него, се елиминират благодарение на специалната конструкция на часовника. Под неподходяща манипулация се има предвид падане на часовника или друга дейност, която предизвиква напрежение в корпуса на часовника. Благодарение на тази уникална конструкция на часовници G-Shock, много хора, имащи активно ежедневие, обикновено предпочитат тези здрави часовници. Повечето от часовниците в серията Casio G-Shock са дигитални и притежават характерните за този вид часовници редица функции като аларми, хронометър, таймер, дигитален календар и др., а някои модели имат и по-специфична функционалност. С течение на времето днес подобрените функции, които някои от най-съвременните модели притежават са автоматична синхронизация на времето със свръх точен атомен часовник с помощта на приемане на радиосигнал от часовника за коригиране на точността. Тази функция е наречена Wave Ceptor и заедно с другата разработка на Casio функцията Tough Solar, осигуряваща соларно захранване на часовниците посредством слънчева батерия, способстват за комфорта и високата функционалност на часовници Casio G-Shock. В асортимента присъстват не само дигиталните часовници, но и аналоговите на стрелки, както и комбинацията аналог-дигитални часовници G-Shock. След големия успех на G-Shock Casio поставят разграничение между мъже и жени чрез въвеждане на серията дамски удароустойчиви часовници с название Baby-G колекция, който са дамския аналог на мъжки часовници G-Shock. Часовниците в тази колекция разполагат с характеристиките, които са присъщи и при часовниците G-Shock. Разликата между двете серии е в по-малкия размер на дамските часовници, както и свежите цветове, в унисон с вкусовете на нежния пол.

Edifice от Casio – другата ексклузивна серия часовници на марката, предназначена за всички онези мъже, който търсят часовник с класически стил и модерна функционалност. Casio, японският гигант в света на часовниците, предлага на потребителите естетически перфектно проектирани и изключително удобни часовници Edifice. Casio осъзнават динамиката в ежедневието на своите клиенти придават на часовниците Casio Edifice съвременен поглед във визията и сигурността на часовника като аксесоар. Ето къде Edifice държи надмощие над своите конкуренти – тези спортно-елегантни часовници със страхотен дизайн изглеждат еднакво страхотно в заседателната зала, както и в заведение. Те се съчетават еднакво добре с дънки и бизнес костюм. Направени от чиста висококачествена стомана, с водоустойчивост 10 bar, часовници Edifice дават сигурност и благодарение на своето тройно закопчаване на верижката, наречено „safety catch”, с което откопчаването и падането на часовника от ръката е невъзможно. Ако имате афинитет към елегантните и стилни ежедневни часовници, то тогава Casio Edifice е часовникът за вас.

Днес часовници Casio днес са налични във всеки стил, цвят, форма и размер, с разнообразие във функциите и характеристиките. Самото име на марката дава увереност, доверие, стойност, спечелени и утвърдени с годините. Регулярното презентиране на нови модели осигурява на почитателите на часовници Касио винаги актуални тенденции в дизайна и вложените технологии. Ценовия диапазон на марката покрива изключително голям периметър на цени от 50 лв., та чак до 1000 лева и е подходящ за всеки поставен бюджет за закупуване на марков часовник.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Почивка в България (Симеон Иванов)

    Несъмнено Касио са пионери в много области засягащи технологичните тенденции, както в миналото, така и съвремените технологични иновации и функционалност.

  2. g-shop.bg (Гошо)

    Най-хубавото на тези часовници е че не ги мислиш. Аз имам G-shock Edifice от 5 години, като буквално не е слизал от ръката ми. Независимо дали плувам, карам ски, ремонтирам и какво ли още не и нищо му няма. Преди това бях с разни дизайнерски часовници, които ако не на първото, то на второто изпускане механизма им заминаваше.

  3. G-shock Blogger (Траян)

    Г-шок са прекрасни часовници.Редовно нося моето 5600.Базов модел е,няма соларна батерия или атомно сверяване,но е убиец.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове