Casio G-Shock

Обложка

Casio G-Shock

А ти хареса ли тази статия?!?

Casio е компания за часовници и електроника, базирана в Япония. Основана е през 1946 година от инженерът Тадао Кашио. Известни със здравите си и функционални калкулатори скоро Casio започват да произвеждат и часовници, сред които изключително популярният часовник Касио с калкулатор. През 1983 година първият часовник Casio G-Shock е на пазара. През 1999 г. Casio продават първият модел с GPS сензор, а през 2000 г. от Casio правят първият в света ръчен часовник с камера, поставяйки основата на днешните смарт часовници. Компанията е производител също и на часовници с радио контрол и соларно захранване. Днес най-успешният бранд е несъмнено G-Shock, който обхваща голям ценови диапазон от 100 до $1,000, както и по-скъпите, но и по-висококачествени и технологични модели G-Shock.

Създател на G-Shock е Кикуо Ибе, който разработва продължително и упорито концепцията с намерението да сложи край на индустрията на крехките часовници. Когато G-Shock излизат първоначално на пазара, тези иновативни съвременно изглеждащи пластмасови часовници били предназначени за хора с активни професии като полицаи, военни, строителни работници и др. подобни, които се нуждаели от часовник, за който не трябва да се притесняваш и пазиш. През последните 30 години Casio G-Shock е наистина изключително популярен сред тези групи от потребители, но като продукт популярността му отиде далеч отвъд съществуването му като полезен инструмент, носен на китката. Днес те се възприемат не само като устойчив часовник, но и като атрактивен моден аксесоар със своя изключителен дизайн и комбинация от всякакви цветове. Успехът на G Shock е резултат от находчивостта на Casio да създаде различна концепция на часовника, докато останалите производители тогава наблягат на класическия ежедневен по вид и функционалност часовник. Това стратегическо бизнес решение изстрелва часовници G-Shock на върха, задържайки и дори многократно увеличава своите позиции до днес.

В днешно време повечето потребители приемат характеристиките за устойчивостта на удари и други влияния на часовниците G-Shock за даденост. Но това все пак е резултат от години разработки и усъвършенствания от страна на производителя Casio, за да може потребителя да се наслади на евтин пластмасов часовник, който може да пада, да бъде потапян, хвърлян, друсан, ожулен и пр. с минимални щети след това. След 1997 г., продажбите на Casio G-Shock започват да падат, което се дължи на факта, че всеки, който иска G-Shock има един и поради неговата издържливост не се нуждае от замяна с нов. Затова и днес освен на функционалността популярността на G-Shock часовниците сред толкова много хора представлява и модна тенденция, която предлага на потребителя още една основателна причина да купуват продуктите, както и възможността един потребител на има няколко часовника от серията с различен дизайн и различни цветове.

Още едно гениално решение има роля за успеха на продукта, както и на Casio в днешния сложен и плътен пазар на ръчни часовници. В днешния свят, всичко проектирано и произведено вътре в Япония често се разглежда като премия продукт. Това не е просто маркетинг, но често е вярно, тъй като японските продукти (електроника и техника особено) се разглеждат като процес на проектиране, за да се представят добре с висока степен на ефективност, удовлетвореност на потребителите и надеждност, разбира се. Тази екстра на часовници Casio, произведени в Япония, предлага и компанията за истинските ценители и фенове на марката.

Страстните любители и колекционери на Casio G-Shock знаят, че по-скъпите модели не само могат да се похвалят с по-добри материали, често и по-добри технологии, но също така, че те са сглобени (всъщност най-вече на ръка) вътре в Япония. Casio проектира и разработва гамата от премиални часовници G-Shock в Hamura, Япония и след това ги сглобяват в производствената фабрика на компанията в Ямагата. Casio като дружество е със седалище в Токио и, подобно на много големи японски компании с над 10 000 служители (Casio има малко над 11 000 служители във всички бизнес единици), има серия от офиси в цялата страна, както и по света.

Мегамол за часовници www.Chasovnici-bg.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

 1. Новинация (Меглена Стаменова)

  Здравейте,
  Смятате ли, че този часовник е подходящ за хора, които се занимават с фитнес? Има ли функции като хронометър, с който да се засичат време за тичане и подобни? Търся подарък за приятел.
  Благодаря.

 2. SPY.BG (SPY.BG)

  Едни от най-качествените часовници. Притежавам няколко, супер удобни са и здрави. Ползвам ги както в екстремни условия, така и в ежедневието си.

 3. Миглена Касио са супер часовници, огледай и предложенията на Exess и Quantum за спорт.
  А иначе за подарък предпочитам спортно-елегантните.

  Поздрави!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове