Часовниците на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън

Обложка

Часовниците на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън

А ти хареса ли тази статия?!?

„Искате да знаете кое време е, Г-н Президент? Искате да знаете точно кое време е? Време е да си вземете друг часовник.” Това са цитати от издание на Вашингтон Пост от 1993 година, когато в хаплива статия се разисква и усмива евтиния дигитален часовник Timex на тогавашния президент на САЩ Бил Клинтън. Да носиш определен часовник показва, че вкусът на един часовник казва нещо за човека, който избере да го носи. Когато този човек е президент, той става повод за сериозен размисъл за нацията.

В нашумелите през последните месеци оспорвани президентски избори на Съедиинените Щати, особено актуална е темата какви часовници носят двамата кандидати. Въпреки акцентирането на неколкократните митинги, дебати, двубой между двамата, няма как да избегнем да погледнем и на факта какви часовници носят, каква марка са избрали и какво може да ни подскаже това за всеки от тях.

Тези избори ще останат в историята като най-мрачните избирателни цикли в историята на страната. Ето едно резюме. Демократическата партия постави в лицето на Хилари Клинтън историческа кандидатура като първата жена, номинирана от голяма партия в историята на САЩ. Републиканската партия номинира Доналд Тръмп, предприемач на недвижими имоти и бивша звезда от реалити телевизионни програми, която прави своя собствена история. Обратно към кандидатите, нека предположим, че вкусът и изборът на часовници отразяват или разкриват някои аспекти на тяхната личност, защото това със сигурност помага да се покажат някои широко възприети характерни черти както на Хилъри Клинтън, така и на Доналд Тръмп.

Хилъри Клинтън често се възприема като на човек, който играе доста безопасно и чиято политическа личност се разграничава от наелектризираща. Тя е постигнала и  успех и престиж в американската политика като първи дама, два пъти сенатор, държавен секретар и сега кандидат за президент. Кой е нейния избор на марки часовници? Rolex и Chanel. Марката Rolex определено подхожда на 100% за някой, който отговаря на горепосоченото описание. И ако някоя марка може да каже Първа дама – то това е Chanel.

От другата страна, Доналд Тръмп е милиардер, инвеститор на недвижими имоти и медийна личност с почти натрапчива нужда да маркира всичко, до което може да се добере, вариращи от жилищни комплекси до часовници. Тръмп също така е известен, че най-вероятно преувеличава богатството си и е вид човек, който казва „вярвай ми“. Като се има предвид това, не е изненада, че Тръмп е поръчал трактовка на емблематичните дизайни на часовници като Rolex Daytona и TAG Heuer Monaco. С малко претворяване на основния дизайн и оборудвани с кварцови механизми се появявят часовници с лого на Тръмп. Продажбата се извършва изключително в Macy’s. Може би за изненада не много хора, начинанието веднага се проваля в рамките на една година.

Понякога изборът на часовник е много политически и умишлено направен, за да комуникираш по добре с хората от народа. Бил Клинтън води своята кампания, носейки часовника на Timex Ironman през 1992 г. Ако има нещо, което да допълни различията във възрастта и като цяло генералната разлика между него и Джордж Буш, който от 1980-1988 г. е вицепрезидент на Роналд Рейгън и президент от 1988 г. до тогава, то дигиталният спортен часовник завършил това перфектно. Това не означава, че посланието винаги е било резонирано. Върнете се към онази статия на „Вашингтон пост“, която граничи с поетиката в неприязънта към часовника на Клинтън. Следните откъси са показателни: „Той започна да се появява с часовника на снимки в началото на президентската кампания – грозен недостатък, който просто няма да се излекува. Това е пластмасов цифров часовник, дебел като тухла и красив като херния.

Никой не оспорва, че най-могъщият човек на Земята трябва да бъде свободен да носи каквото пожелае, но не трябва да бъркаме свободата със своеволието. Ако Бил Клинтън започне да пристига на държавни вечери с боси крака и гащеризони, цените на акциите биха се оказали безполезни. Не е необходимо президентът да бъде безупречно спретнат, но се очаква известно достойнство.”

Хилари Клинтън наскоро спря да носи часовник, вероятно поради факта, че е трудно да се свърже с обикновените американци от работническата класа, докато размахва часовник, който може да се продава на дребно за повече от средния месечен доход в страната. Това също може да се дължи на факта, че часовниците могат да създадат повече проблеми, отколкото понякога си струват. Авторите в изданията следят всяка стъпка на известните личности, включително в политиката, и я коментират понякога и негативно. В няколко случая Хилари Клинтън е видяна и засмета да носи дамски часовник Chanel J12. Не е ужасно вълнуващо, но определено приличен избор, доколкото модните часовници са изобщо актуални сред политиците. Това е модел, който има няколко разновидности и може да бъде обсипан в диаманти, но стандартният модел, който Клинтън носи, струва около $ 5,950.

Хилъри Клинтън също е фен на Rolex. Има няколко снимки, на които носи Rolex Ladies Datejust биколорен. Това е 26 мм версия на Ролекс, изработена от стомана и 18-каратово злато. Цената му е около $ 8,700. Също така Клинтън е видяна да носи модела Rolex Day-Date, известен още като Rolex President. Може би е избрала да не го носи твърде често, за да не изкушава прекалено много съдбата, но може би планира да му даде повече време за китката в бъдеще. Не е изненада, че това е най-скъпият от останалите й часовници с цена $ 31,350.

И сега е време да преминете към Тръмп. Смешно е, но Тръмп не е забелязван често, носейки часовник. Има няколко снимки, на Тръмп, носещ часовник, приличащ на Rolex Day-Date и часовник, който изглежда, че може би е Patek Philippe Ellipse ref. 3760. Още през 2009 г., когато Тръмп демонстрира своите лидерски умения Celebrity Apprentice, е награден с часовник от марка, наречена Azad, базирана в Манхатън и по-точно с модел Azad Power Tourbillon, който се продава на дребно за $9,950. Той е лимитиран до 30 броя, но като се има предвид, че часовникът все още е наличен на сайта им, се предполага, че бройките не са продадени за 7-те години от този финал на Celebrity Apprentice. Що се отнася до марката на Тръмп, Donald J Trump Signature Collection, по каквато и да е причина, тези часовници едва издържат една година в производство, но все още можете да ги намерите онлайн, ако се разтърсите достатъчно. Наред с всевъзможните неща, на които е написано името му, часовниците на Donald J Trump Signature Collection просто не успяват да наберат много фенове.

Това е равносметката от интересното наблюдение върху часовниците, които носят двамата отлично познати претенденти на кампания Президентски избори на САЩ’2016.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове