Casio G-Shock – защо наистина за здрави тези часовници

Обложка

Casio G-Shock – защо наистина за здрави тези часовници

А ти хареса ли тази статия?!?

G-Shock е най-добрият здрав часовник, предлаган на часовникарския пазар, предвид цената и възможностите му. Той се ражда от мечтата на създателя си – да „създаде часовник, който никога не се чупи“. Водени от концепцията за разработка „Triple 10″, дизайнерските екипи на Casio търсят да създадат часовник с 10-метрова издръжливост на свободно падане, 10 BAR водоустойчивост и 10-годишен живот на батерията.

Във време, когато обикновено се смяташе, че часовниците са чупливи предмети, разработката на G-Shock представляваше предизвикателство за здравия разум. Броят на експерименталните прототипи, създадени за изпитване на издръжливост, достига над 200 експеримента. А структурното развитие и подобряването на частите отнема приблизително две години. След дълъг и труден процес на опити и грешки, часовникът G-Shock най-накрая е пуснат за продажба. Устойчива на удар структура, която преобръща конвенционалното и традиционно мислене за часовниците, е реализирана чрез пробивно мислене, включително идеите за корпус с куха структура, всепосочно защитно покритие и използването на омекотяващ материал за защита на критичните части. Това е компетентно изказване по темата от Chasovnici-bg, занимаващи се с продажбата на часовници.

Това са плодовете на технологичното развитие, което настоява за „твърдост“ и революция в дизайна на часовниците. След стартирането си, G-Shock продължава да се развива повече от 30 години, продължавайки твърдостта на духа и безкомпромисната страст, които накараха разработчиците му да упорстват в непоклатимата си вяра.

Дизайн + Структура

Дизайнът на корпуса предлага защита срещу удари при свободно падане. Приета е изпъкнала защитна конфигурация на рамката, за да се предотврати контактът на бутоните и стъклото с плоски повърхности, като по този начин се предпазват от удари при падане под всякакъв ъгъл. Тази дизайнерска концепция, подчертаваща защитата от удари, е основна за всеки дизайн на корпуса на G-Shock и същата защитна структура е използвана не само за полиуретановите корпуси, но също и за корпусите за всички аналогови часовници на марката Casio.

Каишката на G-Shock също е инженерно постижение. Макар и обикновена на външен вид, тя действа като амортисьор, предпазвайки също от удари. Тя нито е прекалено мека, нито прекалено твърда, превъзходна комбинация и идеален баланс между устойчивост на удар и удобство за носене.

Версиите на Casio G-Shock имат и модели с метални верижки. Тук също е дизайнерско решение, което да предпазва часовника от силни удари. Удароустойчивата метална верижка, която предотвратява удари, е изградена от устойчиви на надраскване звена. Повредата от удар се предотвратява, дори ако часовникът бъде изпуснат отвисоко, чрез структура, която защитава срещу удари, като използва широки интервали в точките на свързване между частите на верижката и по този начин приема гъвкав, 150-градусов диапазон на движение на самата верижка.
Корпусът на G-Shock използва куха структура, в която модулът (механизмът) е „плавен“ вътре, за да го предпази от удари. Уретанов панел осигурява покритие във всички посоки, за да се предотвратят директните удари по стъклото и бутоните. А амортизиращият материал осигурява допълнителна защита за ключовите части като кристалния осцилатор (дисплеят) вътре в модула. Тези и други устойчиви на удар технологии, ексклузивни за G-Shock, се разпространяват щедро по цялото тяло и вътрешността на корпуса, за да повишат здравината до най-високите нива.

G-Shock реализира висока устойчивост на удар, като поддържа модула вътре в корпуса само в няколко точки, като по този начин създава ситуация, сякаш механизмът се носи във въздуха.

Директните удари по бутоните и стъклената повърхност са предотвратени от защитен дизайн на рамката от уретанова смола. Устойчивостта на удар е осигурена чрез вмъкване на омекотяващ материал между рамката и корпуса при метални модели с по-ниски възможности за абсорбиране на удари.

Кристалният осцилатор и други важни части вътре в модула са индивидуално защитени с амортизационен материал. Това предотвратява повреди на контактите и неправилна работа поради изкривявания, които иначе биха могли да възникнат вътре в модула, ако часовникът претърпи внезапен силен удар.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове