Добри ли са часовниците Casio Edifice?

Обложка

Добри ли са часовниците Casio Edifice?

А ти хареса ли тази статия?!?

Серия мъжки часовници, вдъхновена от истинските състезания. Casio Edifice е силно ангажиран в света на състезанията във Формула 1, което не може да се види само на пистата – но и в дизайна на самите часовници за мъже Edifice.

Серията Edifice е патентована и произведена от Casio. Това трябва да елиминира всякакви съмнения относно качеството на часовниците от тази марка. В съчетание с факта, че часовниците Edifice не са никак скъпи, ги прави изключително привлекателни както за феновете на евтини ръчни часовници, така и за състезателните фенове. В обобщение, мъжките Edifice са с уникален дизайн и на много достъпни цени.
Casio е иновативна марка за електроника, създадена в Япония през 1947 г. Компанията произвежда различни продукти като калкулатори и клавиатури, въпреки че в наши дни е най-известна със своите часовници – по-специално G-Shock и в по-малка степен Edifice. Това е една от трите основни световноизвестни и доказани японски марки часовници, които са Casio, Seiko и Citizen. Casio е най-известен със своите цифрови часовници и ултраздрави компоненти, които са много трудни за счупване.

Мъжката колекция Edifice се предлагат в различни форми и размери. Те също варират в цената в зависимост от това колко усложнения и функции са добавени към часовника. Основната продажна точка на Edifice е нисък клас часовници, но това не ги прави некачествени.

Edifice обикновено използват освен функциите като хронограф, ден и дата, някои модели имат соларни батерии (Tough solar), както и функция за автоматично коригиране на точността през денонощието чрез радиосигнал, получаван от кула с атомен часовник (Wave Ceptor).

Като марка Casio рекламира и поставя своите продукти в редица филми и телевизионни предавания. Въпреки това Casio Edifice е най-известен с това, че е часовник на отбора на Scuderia AlphaTauri от Формула 1.

Casio Edifice луксозен мъжки часовник ли е?
Не, гамата Casio edifice не е луксозна. Може да се заблудите да си помислите това, когато погледнете часовниците, тъй като изглеждат много модерни и подобни на гамата Tag Heuer.

В допълнение към това, Casio Edifice е единствената марка от средно ниво, която спонсорира състезания от Формула 1. Когато поставите Casio Edifice до марки като Tag Heuer, Rolex, IWC & Richard Mille, доста лесно е да разберете защо хората се объркват, като си мислят, че всички са подобни марки.

Edifice използва японски кварцови механизми. Тези движения са едновременно точни и надеждни. Със сигурност обаче не са лукс. Това се доказва от факта, че Casio Edifice струват някъде в рамките на 140 лева в ниския клас до около 900-1000 лева в най-високия си клас. Трябва да отбележим, че това са онлайн цени в онлайн магазин Chasovnici-bg.com. Физическите магазини ще таксуват може би малко повече поради режийните си разходи.
Часовниците Casio Edifice захранват ли се със слънчева енергия?
Мъжките Edifice имат различни модели и използват един от двата механизма – с обикновена батерия или такъв със соларна батерия.

Гамата „Tough solar“, както вероятно вече се досещате, е със слънчева енергия. Това означава, че часовникът няма традиционна батерия и вместо това се захранва от източници на светлина. Тази светлина може да бъде електрическа или естествена от слънцето. Часовникът ще абсорбира светлинната енергия в слънчева клетка и след това ще използва този резерв на енергия, когато е необходимо.

Другият механизъм, използван в мъжките Casio Edifice, е стандартен японски кварцов механизъм. Още веднъж, в зависимост от модела. Това може да бъде механизъм Miyota или Epson. Всъщност няма никаква разлика между надеждността или точността на тези механизми, така че какъвто и часовник да изберете, няма да можете да разберете разликата.

Качествени ли са часовниците Casio Edifice?
Casio Edifice са с добро качество, както и другите Casio като цяло. Компанията е направила различни линии мъжки часовници като G-Shock, Pro-Trek и Wave Ceptor. Всички тези серии имат страхотна репутация, както разбира се и Edifice.
Никой от часовниците на марката Casio не може да бъде описан като луксозен или особено ценен колекционерски часовник. Всички те са изключително добре направени, но нямат никаква стойност във времето.

При закупуване на японска марка като Casio, Citizen или Seiko, винаги можете да разчитате, че часовникът ще издържи дълго време. Като цяло трябва да издържи на работа и носене около 15 години.

Водоустойчиви ли са Casio Edifice?
Всички мъжки часовници Casio Edifice са водоустойчиви. В зависимост от модела, който притежавате, разликата в това колко устойчив на вода е вашият часовник ще бъде показана на циферблата. Обикновено това е 10 BAR степен на водозащита. Тъй като Casio Edifice не са професиоанални часовници за гмуркане, те нямат причина да бъдат водоустойчиви след значителна дълбочина.

Изгодни ли са Edifice?
Edifice са страхотни за парите си. Обикновено, ако купувате часовник онлайн от уебсайт като Chasovnici-bg.com, трябва да очаквате да платите някъде между 140 и 900 лева. Възможно е, ако има разпродажба, да намерите и по-ниска цена.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове