Да изберем правилния часовник

Обложка

Да изберем правилния часовник

А ти хареса ли тази статия?!?

Решили сте, че искате да си закупите нов часовник? Вероятно, ако сте взели това решение, сте забелязали колко много марки се предлагат на пазара и се чудите как да изберете измежду часовници Invicta, Citizen, Casio, Seiko и всички други изобилни марки, всички от които ви изглеждат чудесно. И в този момент вероятно ви интересува какви точно са характеристиките, които трябва да търсите, кое отличава един часовник от друг и кой модел е най-добрият избор. За да отговорим на тези въпроси, трябва да прегледаме основните характеристики на часовниците и да опишем основните разновидности, така че да изберете онзи, който е най-подходящ за вас.

Като за начало трябва да се вземат предвид главните разновидности – а именно дигиталните и аналоговите часовници. Спрете се на един от тези вида или на часовник, който представлява комбинация между дигитален и аналогов, според това какви са предпочитанията ви.

Вторият основен въпрос е финансовият. Естествено, когато правите покупка, тя трябва да се вмества в бюджета ви, така че преди да тръгнете на пазар за часовници, помислете колко пари можете да похарчите и си определете каква сума можете да и позволите.

След като сте взели това решение, можете да обмислите другите главни характеристики на часовниците. Един от тях е видът каишка. И, по-точно, каишките могат да бъдат изработвани от кожа или от метал, но също така и от полимерни материали (какъвто е пластмасата).

Друго нещо, по което се различават моделите, е видът механизъм. Основните механизми са кварцов и механичен. Кварцовите часовници са по-евтини, захранват се от батерии и, като цяло, са по-широко разпространени. От друга страна, механичните са по-точни и могат да бъдат с ръчно навиване или самонавиващи се.

Водоустойчивостта на часовника също е от значение. По-водоустойчивите вероятно ще са по-скъпи, но същевременно за някои хора тази характеристика е от огромно значение. Степента на водоустойчивост се определя с 30м, 50м, 100м и 200м. Първите две категории са устойчиви само на леко и краткотрайно намокряне. Със 100м часовници можете да се къпете, можете да плувате, а също така и да се гмуркате, но не и на голяма дълбочина. 200м, както вероятно сте разбрали, са с най-добра водоустойчивост и са подходящи дори и за гмуркане на голяма дълбочина.

Стъклата на часовниците също могат да бъдат изработени от различни материали. Най-разпространените са минерално стъкло (което ще ви осигури добра устойчивост на удар и на надраскване), сапфир-кристал (който може да се счупи, ако го ударите по-силно, но за сметка на това трудно може да се надраска) и плексиглас (евтин материал, но доста неиздръжлив на надраскване).

Още един важен момент преди покупката е да се съобразите със стила на облеклото си. Ако сте предимно спортен тип, тогава главно такъв вид часовник трябва да търсите (а и за спортистите са по-подходящи часовниците, които предлагат и множество други характеристики, като измерване на пулса, на крачките и т.н.) Ако пък залагате на елегантното облекло, тогава най-добре е да изберете часовник с кожена каишка и с традиционен цвят, като най-подходящи са аналоговите часовници. А за всички почитатели на модата, най-добрият избор са часовниците с високотехнологични циферблати, съвременен дизайн и разнообразни функции.

Надяваме се, че сме ви помогнали да закупите точния за вас часовник. В случай, че искате съвременен, модерен и високофункционален аксесоар, но нямате възможност да си позволите да закупувате твърде скъпите модели, нашата препоръка е да заложите на оригинални маркови часовници Timedix, които са се погрижили да подберат отлична колекция и да ви я предоставят на достъпни цени.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове