Механичните Seiko 5 – добро качество на добра цена

Обложка

Механичните Seiko 5 – добро качество на добра цена

А ти хареса ли тази статия?!?

Seiko 5 притежава най-добрата стойност и рентабилност сред автоматичните часовници, съпоставено с техните конкуренти. Защо? Защото цената спрямо качеството ги прави един от най-добрите механични модели, които можете да закупите в по-евтиния сегмент. Не само са едни от най-евтините и качествени автоматици, но самият механизъм е разработен и произведен от Seiko – това е калибърът 7S26, който е влаган в Seiko 5 от десетилетия. Експерти по самонавиващите часовници не веднъж са хвалили този механизъм за неговата надеждност и цена – по-добра е невъзможно да се намери.

Този калибър също така включва технологията „магически лост“ на Seiko, която увеличава ефективността на навиването. За сравнение, повечето автоматични часовници от този ценови клас (ако можете дори да ги намерите) притежават евтини китайски механизми и евентуално привличат с визия вместо с качество.

Друг уникален аспект на Сейко 5 е тяхната десетилетна история. Когато стъпва на сцената през 1963 г., това е революционно. Брандът Сейко се вдъхновява да създаде часовник с пет атрибута, от които часовникът получава своето име: самонавиващ се автоматичен механизъм, устойчивост на вода, дата и ден един до друг в един прозорец, вдлъбната прибрана корона и здрав корпус. Над 50 години по-късно механичните  часовници Seiko 5 са все още предпочитани от тези, които търсят перфектната пресечна точка на надеждност, класика и цена.

Още няколко неща са характерни за Seiko 5.

  1. Часовниците Сейко 5 са изцяло автоматични, без възможност за ръчно навиване от короната. Но има много други доста по-скъпи часовници, които също нямат тази функция.
  2. Резервът на механизма след пълно навиване е до 40 часа, което позволява например свалянето му през нощта без последствия за работата му.
  3. Моделите са предимно със стоманени верижки
  4. Задният капак на повечето модели е стъклен с видимост към фините части на механиката и неговото движение
  5. Фосфорът, с който са покрити стрелките и индексите е доста силен с ярко фосфоресциращи качества в тъмнина

Ако сте почитатели на механиката пред кварца, въпреки доста по-голямата точност на втория, ако искате класически, не много скъп, но все пак надежден автоматик, то няма начин да сбъркате със закупуването на механичен модел от серията Seiko 5.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове