Casio – часовници отвъд качеството и технологията

Обложка

Casio – часовници отвъд качеството и технологията

А ти хареса ли тази статия?!?

Тадао Кашио създава Casio през 1946 г. след края на Втората световна война. От производство на цигарета до калкулатори, те се местят от един продукт към друг с бърза скорост. Скоро Casio се насочват в направата на висококачествени часовници. Оттогава часовници Casio се считат за една от най-добрите и първокласни марки от среден ценови клас в света. Фактът, че преди часовниците, произвеждат калкулатори е използван от Casio, за да им осигури с крачка преднина пред конкурентите. Създаването на часовници с калкулатор се оказва огромен триумф и тази функция на часовници Casio се оказва решаваща в пътя към успеха. Часовниците с калкулатори били широко използвани от студенти и преподаватели.

След тази забележителна стъпка Casio никога не поглеждат назад и не остават на едно място, а непрестанно работят за направата на нови забележителни часовници. Часовници Casio са известни с разработването и използването на нови технологии, с които постоянно осъвременят своите часовници, за да отговорят на нуждите на съвременното технологично общество. Часовниците са водоустойчиви, с аларми, GPS системи, времеви зони, соларна батерия и много други развити функции. Двете основни атракции са часовниците Twin Sensor и часовниците Wave Ceptor. Тези високотехнологични функции позволяват на Casio много лесно да диктуват и вземат превес над другите маркови часовници от техния клас. Марката Casio на практика произвежда серии, обхващащи всички нужди и предпочитания на потребителите – от класически стил часовници до такива с вградени високотехнологични функции, при който показването на часа е само малка част от способностите на часовника.

Класическата серия на Касио включва дамски и мъжки часовници с аналогов циферблат на стрелки. Предимно тези модели имат функция датник, а някои имат и показания за ден от седмицата и 24-часов формат. Най-семплите часовници нямат допълнителни функции, освен показване на часа. С годините Casio прибавят все по-разчупени елементи към тези класически часовници и новите модели се отличават с по-модерна визия, включваща използване на повече цветове, черно или златисто покритие и др. Характерно за класическата серия на Касио е наличието на абсолютно еднакви модели мъжки и дамски часовници с единствена разлика в размера, съответстващ за мъжка и дамска ръка. Това дава възможност за избор на еднакви модели, подходящи за двоен подарък например.

Другата серия от предимно аналогови часовници, но с ултрамодерен мъжки дизайн това е Casio Edifice. Предимството, което самата компания Casio изтъква е, че Edifice са часовници, чиито спортно-елегантен стил съответства еднакво добре при различни поводи и начини на обличане. Това е една от най-харесваните линии часовници на Касио, както и с най-голям асортимент от модели. Типичната за Edifice функция хронограф позволява използването на кръговете в циферблата за създаване на модерен дизайн с триизмерен изглед на елементите на часовника, разположени на различни нива. Масивната конструкция от чиста стомана, специално разработената технология за тройно закопчаване на верижката, както и високата водоустойчивост от 10 bar дава на Casio Edifice надеждността, от която всеки мъж с енергично ежедневие се нуждае.

Надеждността и здравината са епитети, характеризиращи и една друга култова серия часовници на Касио, но в дигитален формат. Удароустойчивите часовници Casio G-Shock смайват света с осъществената амбиция за направата на най-здравия часовник в света. С годините към тази устойчивост на удари, се прибавят и редица други като устойчивост на вибрации, на ниски температури, на магнитно поле, на прах и мръсотия и други. Съвършената конструкция на часовници G-Shock е завършена от масивен и модерен мъжки дизайн в различни цветове и нюанси на металик. Различните цветови варианти напълно съответстват на екстремния дизайн на тези дигитални спортни часовници. Casio G-Shock притежават функционалността на всеки обикновен електронен часовник плюс различни допълнителни функции, разработки на Касио, а водоустойчивостта е с нива 10 или 20 bar. Поради огромния успех и популярност на Casio G-Shock, компанията пуска и дамска версия на спортни удароустойчиви часовници в лицето на Casio Baby-G. Именно заради страхотния си атрактивен дизайн часовници от сериите G-Shock и Baby-G се носят и от световни звезди на музиката и филмовото изкуство.

Спортните часовници са пренесени в съвсем друго измерение от серията Casio Pro Trek. Тези часовници създават чувство за същински компютър на ръката на притежателя си. Те са специално проектирани за планина или други дейности на открито. Сензорите, който притежават способстват за измервания на атмосферно налягане, температура, височина, посоки на света и други. Посредством тези сензори Casio Pro Trek притежават мултифункционалност и се определят като високотехнологични часовници с барометър, термометър, алтиметър, компас.

Категорията Wave Ceptor и Tough Solar обединяват часовниците Casio, притежаващи една от двете или и двете технологично напреднали разработки на Casio. Wave Ceptor обозначава тези часовници Casio с автоматично коригиране точността на времето, базирана на супер точни атомни часовници, и възможна посредством приемане на радиосигнал от часовника. Това се осъществява чрез Multi Band 6 – първата в света система за радиоконтрол, изградена, за да изпраща сигнали за калибриране от шестте трансмисионни кули, разположени по света на следните места: Германия, Англия, САЩ, две в Япония и най-новата в Китай. Технологията Tough Solar пък осигурява захранване на часовниците от слънцето, посредством соларна батерия. Електричеството, създадено от соларната клетка, зарежда вградената батерия. Часовници Casio, притежаващи тези две технологии могат да се срещнат в сериите G-Shock, Edifice, Pro Trek.

Casio часовници са лесно достъпни в магазини по целия свят. Предлагането на Casio в онлайн магазините предоставя още по-голям достъп до марката. Що се отнася до цената на Casio, това е сред най-достъпните марки часовници, обхващаща огромен ценови диапазон от 50 до над 1000 лв. За щастие Casio имат огромно разнообразие на дамски и мъжки часовници, така че всички нужди на клиента могат да бъдат изпълнени на достъпната за него цена. Марката Casio е перфектното потвърждение на високотехнологичното развитие на Япония. В производството на часовниците Касио влага вечния стремеж на японците за непрестанно развитие във всяка една сфера. Като резултат от тази философия часовници Casio поставят в по-високи измерения определенията за качество и достъпност на един марков часовник.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

6 Коментара

 1. English Language Centre (Ивайло)

  Винаги съм си мечтаел да нося на ръката си Касио. След дълго чакане мечтата ми се сбъдна и ми го подариха. Ползвам го вече месец, ще видя дали ще се окаже качествен.

 2. Casio безпорно са се доказали като маркa, но аз лично съм привърженик на швейцарските часовници и по-конкретно такива, които не се произвеждат толкова масово. Иначе от японските Casio и Seiko са ми любимци. Въпреки че не всеки Casio е направен в Япония. Някои се правят в Малайзия и Китай. Чувал съм даже, че часовници Casio се сглобяват и в Тайланд и Сингапур.

 3. вашите статии (Blagovest Georgiev)

  Хубави са часовниците. Аз нося такъв от 3 години :) Само батерията му сменям. Много съм доволен.

 4. Касио са образец за безупречно японско качество и стил, доказали се във времето. До сега не съм срещал притежател на тази марка, който да не е удовлетворен от своя избор.

 5. Използвам марката Casio от повече от 20г. Винаги са покривали очакванията ми. Преди седмица си купих casio sgw-450h-2B Pro trek, много красив на външен вид, но пълна катастрофа като часовник.Много избързва/повече от секунда на ден/, термометъра неточен, алтиметъра-ужас/от време на време се оказвам под морското равнище/.Единствено може би барометъра е точен!Много нефункционален, слаба подсветка, неупотребяем нощно време.няма ги бързите функции за вкл/изкл. на аларма. Всичко минава през меню настройки…т.н.С две думи – часовника ми отпреди 10 и повече години бе по-добър!!!
  Не съм доволен!

 6. „Касио са образец за безупречно японско качество и стил, доказали се във времето. До сега не съм срещал притежател на тази марка, който да не е удовлетворен от своя избор.“

  Да ама са цифра пари…

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове