Маркови парфюми – някой полезни съвети

А ти хареса ли тази статия?!?

Колкото и да обичаме нашите маркови парфюми, има моменти, в които употребата им трябва да се избягва. Някои хора си слагат маркови парфюми всеки път, когато излизат, а други само за специални случаи. Всички маркови парфюми са направени от различни комбинации етерични масла, ароматни съставки и разтворители, които разпространяват своето ухание. Обикновено всички мъжки парфюми притежават по-силен и остър аромат, сравнение с повечето дамски парфюми. Освен за ароматизиране на тялото, от маркови парфюми се правят и луксозни сапуни.

Най-добре е да използваме любимите ни маркови парфюми веднага след душ, защото порите на кожата ни са отворени и кожата лесно ще абсорбира парфюма. Парфюмът трябва да се прилага сутрин, преди да се облечем, разбира се може и вечер да се парфюмираме, преди да излезем. Количеството парфюм, което ще използваме, трябва да бъде повлияно и от времето на годината. Препоръчително е да използваме по-малко парфюм през топлите дни, тъй като топлината подсилва аромата му. През зимните месеци, може да прилагаме повече парфюм, защото студеното време прави аромата по-лек. Основната причина за бързото изпаряване на аромата, е че прилагаме парфюмите върху суха кожа. За да се радваме повече на аромата на нашите маркови парфюми, е добре да използваме овлажняващ лосион, като по този начин ще удължим ефекта на аромата, тъй като влажната среда е благоприятна за разпространението на аромата.

При прилагането на маркови парфюми трябва да знаем, че има и други хора в света. Ароматът не трябва да бъде натрапчив за заобикалящите ни хора, затова е добре да използвате по-малко количество парфюм, защото твърде силния аромат може да отблъсне околните. След определен период обонянието привиква към аромата на парфюма и спирате да го усещате, което не означава, че и хората около вас не го усещат.

Правилното съхранение ще увеличи живота на нашите маркови парфюми. Производителите дават срок на годност между три и пет години в зависимост от съставките на парфюма.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Lida (Лида)

    Статията е наистина впечатляваща за такава написана от български мъж. Моите поздравления :)

  2. часовници (Николай)

    Хах виж това за порите след душ и парфюма не го знаех :) ))

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове