3 лесни начина да си купите качествени маркови парфюми

Обложка

3 лесни начина да си купите качествени маркови парфюми

А ти хареса ли тази статия?!?

Искате ли да знаете кои парфюми са по-трайни?
Искате ли да научите за 3-те принципа които ако спазвате ще можете да си избирате винаги по-траен парфюм който ви подхожда повече?
Искате ли да научите още нещо за парфюмите което на 100% не сте знаели?

Тогава тази статия е точно за вас и ви препоръчвам да се снабдите с 5 минути за четене и поне с още толкова за да повторите за да може информацията да ви се разкрие напълно.

На първият въпрос , „.. Знаете ли кои парфюми са по-трайни?“ , предполагам всеки си има някакво мнение или виждане по въпроса, но как стоят нещата в действителност е съвсем отделна тема. Така че се хвърлям директно в отговора на въпроса.

Възможно е да знаете че има различни концентрации на парфюмите като Eau de Parfum, Eau de Toilette, които са и едни от най-разпространение и комерсиални концентрации, но знаете ли какво е съдържанието на парфюмни масла в тези композиции?

  • EdT - 10 ˜ 15%
  • EdP - 15 ˜ 20%

Това според вас много ли е ?
Отговорът е не и е естествено да си мислите че това е единственият фактор по-който се определя трайността на парфюми и, че колкото по голяма е концентрацията на ароматни масла в него толкова по траен е той. Но в действителност това е само един от важните фактори определящи трайността на парфюмите!

Другият важен фактор за по-трайни парфюми са нотките от които са изградени!

Цитрусовите, водните, плодовите и голяма част от белите цветни нотки са по нетрайни и по скоро парфюмите с такива нотки са по-нетрайни!

Докато парфюмите с сладки и тежки нотки като тези на захар, карамел, много от тъмниоте дървесни нотки, тютюн, някой тежки цветни аромати като този на роза и гардения, дори и жасмин са доста по трайни.

Третият важен фактор сте ВИЕ

Да това е така, трайността на всички парфюми зависи първо от вашата кожа и нейната наситеност на мазнини и второ от уникалната биохимия с която е надарен всеки един човек.

  • Колкото по мазна кожа имате толкова по дълготрайни ще са парфюмите които нанасяте върху нея без значение от горните фактори, обратното важи за сухата кожа!
  • Биохимията е материя в която няма да навлизам защото ми е непозната и там има толкова много фактори, но знам че хората с по бърз метаболизъм са надарени с по добра интензивност, но по малка трайност, като това зависи и от типа на кожата, затова е трудно да се определи точната зависимост но я има и вие трябва да сте наясно с това!

И най-важната част от цялата тема…

Как да изберем парфюм който да е по-траен?

Това е лесно но преди това трябва да си зададете въпроса:

За кога си търсим парфюми?

За да ви улесня ще подскажа, парфюм можете да си търсите по следните и още поводи и местоположения:

  1. За лято, есен, зима, пролет
  2. За вечер, за през деня, за ежедневно ползване
  3. За официални и важни поводи

Как да изберем парфюм за конкретните поводи?

Ами това е сравнително лесно, но преди това ще спомена и още един вид концентрация на парфюмите която може да ви е полезна, ако си търсите по-траен парфюм и това е Parfum Ectract, който е впечатляващите 40% концентрация на парфюмни композити, но внимавайте при употребата му защото прекомерното омазняване на кожата може да доведе до алергии и обриви.

  1. За топло време се избират парфюми с по цитрусови и леки нотки (защото иначе боли глава), подходящи са за ползване предимно през деня
  2. За студено време можете да изберете на практика всичко, но тогава са по подходящи парфюмите с по-сладки, топли и тежки нотки като тези които соменахме по-горе, те са подходящи и за ползване през вечерта
  3. За официални поводи мога директно да ви дам за пример: Chanel N5, Versace Crystal Noir, Guerlain Shalimar

Ако ви е трудно да се ориентирате и не познавате добре нотките можете да постетите parfumite.info в който има информация за много известни аромати само трябва да цъкнете тук върху евтини маркови парфюми и ще бъдете отведени на страницата му. Когато влезете в самият сайт можете лесно да избирате между марките и когато попаднете на желан парфюм в описанието му ще намерите всички нотки от които е съставен и с каква концентрация е .

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове