Изберете точния парфюм

Обложка

Изберете точния парфюм

А ти хареса ли тази статия?!?

Сигурно сте очудени от разнообразието на различни модели парфюми – парфюми Versace, парфюми Guess, Armani и множество други. Вероятно това разнообразие ви обърква и ви кара да се чудите как точно да изберете правилния парфюм. Разбира се, винаги можете първо да изпробвате различни тестери, но има и други съвети, които биха могли да ви помогнат и именно тях ще ви представим в тази статия.

Както е известно, уханието е едно от нещата, които най-силно провокират спомените на човек. В много случаи разпрознаваме аромата на близки и познати върху съвсем непознати хора, просто защото носят подобен парфюм. Известно е защо се получава така – понеже обонятелният нерв е свързан с областите в мозъка, които са свързани с емоционалната памет.

Има хора, които използват все един и същи парфюм и го свързваме едва ли не със самата им идентичност. Но изборът на такъв парфюм не е лесна работа, тъй като съществуват множество аромати, които биха били подходящи за едни хора, но неподходящи за други и т.н. Така че ще ви предоставим няколко съвета, които да подпомогнат търсенето ви на подходящ аромат.

Когато решите да отидете на пазар за парфюми, трябва да избягвате използването на силно миришещи душ гелове, шампоани, балсами, лосиони и други парфюми. Те ще замъглят аромата на парфюмите, които разглеждате и няма да успеете да ги усетите нормално.

Има различни видове аромати и е важно да прецените кой от тях ще е най-подходящ за вас:

  • Морски аромати – носят мирис на цитруси, подправки и чистота.
  • Зелени – миришат на трева и листа, носят аромат на прясно набрани цветя и свежест.
  • Обикновени дървесни – с миризма на мускус, която е допълнително подсилена от аромата на чедър, сандалово дърво и бор.
  • Дървесни Chypre – те съчетават в себе си екстракт от растителната смола на средиземноморското растение labdanum, заедно с бергамот и дъбов мъх. Те са своеобразни символи на лукс и елегантност.
  • Ориенталски – с дъх на мускус, канела, карамфил и ванилия.
  • Fougere – това са парфюми с аромат на лавандула, здравец, мъх и дърво; предимно мъжки.
  • Флорални – с мирис на едно или няколко цветя; предимно женски.

Проверете аромата на парфюма. Това може да стане като впръснете малко от него върху китката си и установите каква е миризмата, понеже парфюмите миришат различно върху различните типове кожи.

Трябва също така да знаете, че за различните сезони са подходящи различни аромати. През лятото например е по-добре да заложите на леки парфюми, докато през зимата можете да използвате по-тежки такива. Това е, понеже през по-топлите месеци аромата на парфюм се задържа по-дълго върху кожата, понеже тя е по-хидратирана.

Можете също да изберете парфюми с различни аромати и да ги използвате съобразно повода и сезона.

Не си мислете, че още първият парфюм, на който попаднете, ще е точният за вас. Напротив, може да е нужно по-дълго време, за да изберете подходящ парфюм, особено понеже колкото повече аромати изпробвате в един и същи ден, толкова по-трудно ще е да усетите чистата им миризма, а напротив – те ще се смесят и ще усетите именно този смесен аромат. Затова не изпробвайте повече от четири парфюма наведнъж, за да не попаднете в този капан на смесването на ароматите.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Тестери (Parfium)

    Тестерите са най-сигурния начин да си изберем парфюм, без да даваме излишни пари в нещо което може и да не ни пасне :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове