Как да ползваме негативните коментари в наша полза.

Обложка

Как да ползваме негативните коментари в наша полза.

А ти хареса ли тази статия?!?

Всеки активен блогър, рано или късно получава негативен коментар. Ако трябва да сме честни, никой не желае подобен тип коментари, но това не е краят на света. В някой случай подобен тип коментари са и добра причина, една статия да стане популярна. Не е нужно да се ядосвате и да отговаряте и вие с негативен коментар като отговор – обърнете този коментар в твоя полза!

Бъдете готини

Знам, че няма да ви е приятно, ако получите негативен коментар и бихте се изкушили да отвърнете на удара, но това не е добра идея защото вероятно вашият негативен отговор, ще изкуши човекът отсреща да отвърне на удара и това да се повтаря безброй много пъти.

Зашомнете: Не е желателно да се борите с хората в интернет – останете готини.

 

Не започвайте война

Въпреки, че понякога подобни статии се превръщат в хитови, не е желателно да започвате война с някого. Дори и да сте прави, не се знае дали няма да бъдете повече оплюти и това да ви донесе повече загуба отколкото полза.

 

Само непознатите не са критикувани

Едно трябва да ви е ясно – само неизвестните не получават негативни мнения. Колкото по-известен става вашият блог, толкова повече ще расте и завистта и ще получавате негативни коментари, но на кого му пука? На вашите читатели едва ли, след като посещават и четат материалите ви.

 

Обърнете лошите коментари в ваша полза

Няма нищо по-лошо от предубеден блогър, който не публикува негативните коментари към статиите си. Блогът в някой случаи е причина за разговор и като такъв е добре да допускате всякакъв тип коментари, стига да не са спам. Важно е да покажете загриженост към своите читатели и да се опитате да преглътнете тяхните критики и забележки, колкото и да не сте съгласи с тях. В свободна държава сме, оставете правото на вашите читатели да имат свобода на словото.

 

Въпросната статия е преразказана и леко променена от оригинала, който може да погледнете от този адрес: http://www.catswhoblog.com/how-to-handle-negative-criticism

Искрено благодаря на Jean-Baptiste Jung от CatsWhoBlog, за страхотните съвети и идеи как да развием успешен блог.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator
Тази статия е споделена веднъж в следният сайт:

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове