5 трика за успешен старт на новият ви блог

Обложка

5 трика за успешен старт на новият ви блог

А ти хареса ли тази статия?!?

Всички добре знаем, че напоследък все по-модно става всеки да си има блог в който да пише за най-различни неща които го вълнуват, но да си кажем честно, не всеки е роден за блогър и няма необходимото търпение да бъде такъв.

В началото всеки си казва – „Е какво сложно има да пиша статии?“ и завладян от идеята да спечели „милиони“, докато пише за щяло и нещяло си създава някъде блог и чака да потекат печалбите… хора не се заблуждавайте, че е толкова лесно да си блогър ;)

Знам, че въпреки написаното по-горе едва ли ще се откажете от идеята си, но пък поне мога да се опитам да ви бъда малко полезен, като ви дам някой добри идеи, как да стартирате успешен блог, като ви дам 5 идеи как това би могло да стане.

Започнете работа преди да сте пуснали блога

Много хора прочитат колко е интересно и доходно да си блогър и решават да си изберат подходящ домейн, купуват си някакъв хостинг, инсталират си един wordpress и започват да пишат някакви статии.

В това естествено няма нищо лошо, но една добра идея е да си подготвите 10-15 интересни статии, така, че когато читателите посетят вашият блог, да имат какво да четат докато пуснете нови статии.  Много от читателите, ако видят, че няма много статии е малко вероятно да запомнят вашият сайт и да го посетят отново по-късно.

Много важно е да убедите посетителите си, че почти всеки път когато посетят сайта ви, ще има по нещо ново и интересно за четене, затова е добре да си направите някакъв режим за публикуване на нови статии. Например можете да публикувате по една статия на ден или пък поне на 2-3 дена.

Много блогъри правят грешката да създават публикации от сорта на „Здравейте, аз съм…“. Няма нищо лошо в приветстващите статии, но реално погледнато, едва ли някой от посетителите е посетил сайта за да се запознае с вас. Това ще стане така или иначе когато го задържите като редовен читател, но все пак ако държите да се знае кой стои зад блога, си направете отделна страница с информация за вас.

Комуникирайте

Някой от авторите на най-успешните блогове в България, ще ви кажат – „Съдържанието е ключът към успеха“ и естествено не ви лъжат, но ако има кой да го чете.

Преди всичко един нов блог, трябва да се рекламира по някакъв начин, за да има кой да ви чете статиите.

Най-добрият вариант за това е да завържете контакти с други активни блогари, които са добре познати и известни в блог средите. Един от най-добрите начини за това е коментирането в блоговете им.

Ако имате желание, може да хвърлите един поглед на тази статия, в която ще откриете списък на най-активните блогъри.

Другите начини за рекламиране на вашият блог и статии е с помощта на социалните мрежи като Facebook и Twitter.

Кръстосано промотиране на блога

Това е един от основните методи които аз ползвам за да промотирам новите си блогове. За целта ако имате друг свой блог, можете да напишете някаква подходяща статия в която умело да изрекламирате новият си блог и да привлечете читателите си от блог А, към блог Б, а ако нямате друг блог, можете да публикувате някакво добро представяне в някой от многобройните директории за статии, които се народиха напоследък.

Работете толкова силно, колкото можете!

Всеки, ще ви каже, че няма успех, без твърда работа или поне докато не откриете формулата за успешен блог. От опит мога да ви кажа аз как успях да привлека моите редовни читатели:

 • Интересно съдържание;
 • Чести актуализации;
 • Добра комуникация;
 • Реклама на моите най-интересни статии.

Ако се придържате към тази формула за успешен блог, след няколко месеца ще усетите успеха, дори и това за което да пишете да е в силно конкурентна ниша.

Не се отказвайте!

Много блогъри губят бързо търпение и се отказват от своят нов проект, след като е минало известно време и не са имали своят успех. Честно казано и аз съм имал неуспехи, но най-големият ми неуспех е, че се отказах от много проекти, които по-късно се оказаха с много добър потенциал. Затова не се отказвайте каквото и да става.

Има много неуспешно блогове, които след около година стават едни от най-посещаваните и четени, затова публикувайте своите статии и рано или късно този труд, ще ви се отблагодари многократно.

И за финал на статията, ще ползвам една много подходяща и вярна фраза за блогването:

Блогването не е сприт, а пробягване на дълга дистанция.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

9 Коментара

 1. Ти ще ме накараш сериозно да обърна внимание блогването. С тия подробни съвети човек може и по между другото да сглоби блог и смалко фантазия не лош.

 2. Вярваш или не, някой блогъри така си изкарват прехраната, че си позволяват и някой глезотиики :)

 3. Животни (Георги Щерев)

  Най-важната точка от съветите е 5.Не се отказвайте.Малко по-малко ,работите се подреждат.Но определено не става за седмица и трябва търпение.Поставете си цели и ги следвайте.

 4. Супер! Да я бях намерил одавна тази статиика.
  Има интересни факти, който ще ми влезнат в употреба :)

  Поздрави,

 5. Определено! Бих добавила и социалните мрежи :)

 6. Съгласен… напоследък един от най-важните елементи са и социалните сигнали, така, че смело действайте и с социалните мрежи ;)

 7. kvsb (Vesko)

  Точно такива съвети от опитен блогър ми трябваха, защото правя си опит в създаването на блог. Ще преосмисля начинанието си следвайки съветите от статията.

 8. kvsb (Мартин Търпев)

  Блогър и копирайтър

  https://martintarpev.wordpress.com/2016/02/05/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%80-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B9%D1%82%D1%8A%D1%80/

 9. Блог за врати (Петър Герасимов)

  Абсолютно вярно.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове