Техническа поддръжка на сайт – 5 причини защо да изберем професионалисти

Обложка

Техническа поддръжка на сайт – 5 причини защо да изберем професионалисти

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато става дума за поддръжка на сайт, има няколко важни неща на, които трябва да се наблегне, за да се постигнат добри резултати. В свят вече задвижен от интернет, присъствието на даден бизнес в него е задължително, без значение дали продавате обувки или сте водопроводчик, това е най-добрият начин, за да достигнете по-голяма аудитория.

Какво представлява поддържането на един сайт

Това, в своята основа, е строго индивидуален въпрос, тъй като процесът на поддръжка изцяло зависи от големината на един сайт, както и други фактори включващи нишата, в която се намира вашият бизнес. Главната роля на такъв вид услуга е да предостави техническа подкрепа за вашият сайт, като това би трябвало да включва:

  • Подкрепа по имейл и телефон
  • Бърза реакция при сриване на сайт
  • Премахване на бъгове
  • Подмяна на остарели модули
  • Грижа за функционалността на сайт
  • Корекции и следене за нанесени такива

Идеята тук е вие и вашето място в интернет да получат стабилност, за да може да се концертирате върху растеж и развитие, вместо да се занимавате с поддръжката сами.

Способен ли е човек да се справи сам?

Такъв вид услуги пада под категорията на SEO тъй като техничното поведение на една страница, за търсачки като Google, са също толкова важен фактор за препоръчване. В това отношение, поддръжката изисква съображение с множество мултивекторни подходи и трябва цялостна ангажираност на екип от специалисти.

Натрупани познания

Друга, може би очевидна причина за обръщането към професионална агенция като IdeaMax.eu, например, е поради натрупаните знания и умение, не само в техническата поддръжка на сайтове, но и ценността на подходът към дигиталният маркетинг. Тъй като интернетът е медиум, който никога не спира да се променя, познанията нужни за да се отговори компетентно на определени проблеми на даден сайт, трябва да са постигнати с времева инвестиция.

Професионалист в сферата знае как точно да се справи с определен проблем, което означава, че в случай на сриване, може да се реагира светкавично и така да се предотвратят бъдещи неприятности.

Абонаментни пакети

Тъй като SEO-то не е еднократна афера, самата поддръжка на сайт също не бива да бъде подценявана – това, че имате добре направена страница, не означава, че тя няма да изисква подновяване. От друга страна, навременното подменяне на информация по сайта, показва на търсачките, че вие се грижите за този сайт, а това ви прави релевантни в неговите „очи”.

Поддръжката на сайт включва и въвеждането на нова информация, грижата за блог например, или премахването на стари артикули и пренареждането на други аспекти на вашият сайт. Абониране за такава услуга ви позволява спокойно да се фокусирате върху разрастването на вашият бизнес вместо да хабите нерви и сили по нещо, което не бихте могли да оправите без чужда помощ.

В крайна сметка, има причина, когато се случи да се разболеем да отиваме при лекар – понеже разчитаме на техният опит, образование и професионализъм да се справят с неща, с които ние самите не можем. Това, което е превличащо при агенции като IdeaMax.eu, е тяхната авторитетност, а тя идва от опит и най-вече резултати.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator