Талант срещу технология избора на правилна SEO стратегия.

Обложка

Талант срещу технология избора на правилна SEO стратегия.

А ти хареса ли тази статия?!?

Да намерите своето SEO решение може да бъде непоносимо. Маркетолозите трябва да обмислят какви тактики, стратегии и доставчици на услуги могат да донесат на една кампания за да се постигне желаният успех.

Целта на тази статия е да предостави ръководство, което представя разбивка на множество мисли и цели, да помогне на вашата марка, да изберете най-добрия план за перфектна оптимизация за търсачки, която да отговаря на нуждите на вашата марка. Като се питат стратегически въпроси относно ползите и рисковете от използването на платформа, агенция или микс, можете да стигнете до уверени решения, основани на нуждите и наличните ресурси.

Сравняване на партньори и платформи

При анализиране на плюсовете и минусите на една агенция в сравнение с платформа, основните фактори могат да бъдат намалени до четири основни елемента – капацитет, опит, ресурси и отзивчивост.

С цел постигане на тази статия, нека сметнем агенциите за трети лица, които поддържат марките – SEO консултанти също се побират в тази категория. Платформите са инструменти, които излизат извън границите за проследяване на ключови думи и да предоставят SEO препоръки, заедно с някакво ниво на ефективност задвижвано от автоматизация.

Капацитет

Агенции са склонни да предлагат по-голям контрол от всички дигитални стратегии чрез разработване на стратегии, персонализирани за вашите нужди. Тъй като много агенции предлагат цялостни маркетингови решения, те са в състояние да обвържат SEO с други маркетингови елементи като съдържание, уеб дизайн и реклама. Това може да доведе до по-всеобхватна и ефективна SEO стратегия, която може да генерира резултати в цяли канали.

Платформите предлагат по-малко интеграция, но те предоставят разнообразни пакети от SEO решения, които могат да подкрепят други дигитални маркетингови стратегии и работен процес. Те създават ефективни технологични структури, които имат за цел да автоматизират и да консолидират отнемащите време задачи. Много платформи също осигуряват незабавен достъп до актуални данни и конкурентни прозрения, давайки на вашата марка свободата да извлечете настоящите позиции в индустриите и лесно сравняване на кампании.

Експертиза

SEO платформите предлагат експертизи в сферата на търсенето, но често само това. Техният софтуер прилага рентабилни решения, който генерира органични резултати от търсенето, но без частица човек, който може да бъде от решаващо значение в резултати като изследвания на ключови думи и подбор на страници. Когато са управлявани правилно, платформите могат да ръководят SEO, но те ще бъдат ограничени в рамките на консултации за оптимизиране на множество дигитални маркетингови канали, които често имат симбиотична полза с SEO.

Агенциите често са съставени от големи екипи от експерти, с произход от различни сфери и отрасли. Добрите агенции остават с тенденциите и да реагира бързо на променящите се нужди на пазара. Марките гледат на тях като силни лидери и експерти в широк спектър от области в индустрията. Техните разнообразни среди, могат да предложат ценни знания и опит, които могат да бъдат приложени към сложни маркетингови планове.

Ресурси

Агенциитe предоставят практически SEO, което позволява на марките повече контрол върху качеството и стратегията, но те често идват с по-високи цени. Това, че се работи с хора помага значително за намирането на проблеми, но техните усилия могат да бъдат по-продължителни и по-скъпи от платформените решения. Също така, много партньори изискват договори с авансови задължения.

SEO платформите могат да предложат по-кратки договори, често на по-евтина цена. С премахването на ръчни ъпдейти, платформи могат да рационализират процесите и да прилагат тактики ефективно, но с по-малко персонални грижи. Ако не съществуват интелигентни вътрешни ресурси, които да екстраполират SEO препоръки от платформи, сигурно щеше да бъде трудно да се покрият инвестираните средства, дори ако цената е по-ниска, отколкото тази на агенция.

Отзивчивост

Много платформи предлагат стандартни опции за обслужване на клиенти, които изискват потребителите да изпращат заявки чрез онлайн системи. Други предлагат представители, но те се съсредоточи повече върху това да реагират на проблема, отколкото да са проактивни към нуждите на вашата марка.

Агенции са структурирани да предлагат по-предани и персонализирани услуги на клиентите. Вашият партньор ще предостави конкретни ресурси за вашата марка и отговорно ще се опита да разбере вашата индустрия, като разработи стратегии около вашите нужди. По-малко клиенти означава, че партньорите могат да изграждат взаимоотношения и да приложат всеобхватна SEO програма.

Ако искате някой да ви помогне с изработката на сайт и неговото оптимизиране, можете да потърсите Web Visuality. Имат дългогодишен опит в уеб сферата и могат да ви помогнат с всякакви решения за вашият бизнес.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

7 Коментара

 1. Работа Варна (Боряна Трънова)

  Оптимизирането на сайт не е еднократно действие, то трябва да включва всичко – от самата идея за реализация на един бранд, неговото развитие, изграждане на сайт, подръжка, увеличаване на онлайн присъствие, както и привличане на все повече клиенти. Нещата са комплексни и често цената е висока, което е напълно нормално, предвид целите, които се поставят.

  Като служител в компания, занимаваща се с онлайн маркетинг на международно ниво (http://www.1stonlinesolutions.bg/), виждам тясната връзка между традиционния Маркетинг, SEO и IT, като колаборацията по между им е задължителна и трябва да се взема предвид при избора на SEO услуги.

 2. Реклама (Станимир Стоянов)

  Боряна аз също имам агенция за Изработка на сайтове и уеб услуги и мога да кажа, че понякога парите, които се дават за SEO са доста. Много от моите клиенти предпочитат същите пари да се дават за реклама. Има наистина много голям ефект. Чрез SEO се изисква доста време, труд, усилия, и винаги има един риск. Чрез рекламата е друго.

 3. Реклама на клик (Христо Каракерезов)

  До Станимир Стоянов: Парите за SEO наистина са доста, особено в тежките ниши. В неконкурентна ниша и за 100-200 лв. на месец може да изкараш сайт на първа страница. Рекламата като понятие е много обширно. Зависи каква реклама точно имаш предвид. Аз например съм привърженик на рекламата на клик, прессъобщенията и PR статиите като рекламни стратегии, както и на цялостната оптимизация. Относно социалните мрежи много зависи от тематиката на бизнеса ти, но могат да са много полезни.

  Като цяло всяка реклама може да е добра, стига да се изпълни правилно. И все пак за мен оптимизацията е средство номер едно в момента, а и в бъдеще, особено с навлизането на новите респонсив дизайни и все по-широкото разпространение на мобилните телефони. Надявам се да съм разбран правилно :)

 4. Наистина интересни тези и все пак всичко е въпрос на гледна точка и според случая. В някой случаи аз бих предпочел SEO пред PPC (Като най-често използваният метод за реклама), просто защото в дългосрочен план излиза доста по-рентабилно, отколкото да наливаш в канчето, ако искаш да има от къде да пиеш.

  Нека всъщност представим нещата така.

  SEO = на кладенец, PPC = канче.

  При PPC (канчето) за да имате какво да пиете, трябва първо да напълните канчето. С времето обаче, колкото повече пиете, толкова повече трябва да наливате и процеса си е един и същ. Ако желаете бизнеса ви да печели, трябва вие да влагате постоянно средства в реклама. Да печелите, но в същото време влагате и процентното отношение в най-добрият случай си остава същият, но доста често в по-тежки ниши, когато се появят много конкуренти, цената на клик става по-висока и за да печелите, трябва да вложите повече и така докато в един момент, наливате, толкова колкото и печелите.

  При SEO нещата стоят по малко по-различен начин. Там инвестирате пари за да си изкопаете кладенец от който да пиете. Копаете ден, два, три докато излезе вода от почвате и кладенеца почне да се пълни с вода. След като почне да се пълни с вода, нещата вече стават далеч по-лесни. Вече не е необходимо да копаете, а просто трябва от време на време да поддържате кладенеца, така, че да речем да не се срути (образно казано). Почвате да инвестирате по-малко, но си пиете същото количество вода или дори повече. Вярно е, че ще дадете малко повече пари и няма да видите ефекта моментално, но веднъж изграден, кладенеца (SEO) ще ви носи много повече вода (потребители), отколкото бихте могли да изпиете от едно канче.

  Образно казано така стоят нещата SEO срещу PPC. И при двата метода си има плюсове и минуси, но това се оценя в зависимост от това какво предлагате. Затова в някой случаи е по-добре да се заложи на PPC, но в други е по-добре SEO, а понякога е възможна и комбинация, но това е друга тема на разговор. ;)

 5. Нещата имат две крайности. Едната е малка фирма с почти никакъв бюджет. Тогава е добре да се плати на някой и той да движи рекламата(стига тази реклама да е в рентабилна ниша). Така е възможно бързо да се реализират продажби и приходи, което да доведе до растеж. Втора крайност – фирмата държи пазарен дял и без оптимизация и без реклама в интернет. Иска да започне да присъства в интернет и има възможност да си плати и за реклама и за seo. Но в повечето случай, нещата са някъде по средата. Тогава е необходимо да се прецени колко средства може да се заделят на месец и те да се изразходят максимално ефективно, така че да са рентабилни за клиента, да получи възвращаемост.

 6. seo оптимизация от МЕТАСОФТ (Антонио Бакалски)

  Като част от маркетинг микса, seo оптимизация на сайт е постоянен процес с минимален срок за получаване на задоволителни резултати от 12 месеца. При удовлетворение от страна на клиента, работата не трябва да спира! Стратегията за старт, коренно се различава от тази а развитие в дългосрочен план. А именно тя ще Ви генерира приходите за напред, който ще са в пъти по големи от разходите за SEO!

 7. Не бива да забравяте, че инструменти като facebook picel, google adwords, email markketing са също важна част за вашето дигитално развитие!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове