SSD виртуални сървъри от Delta.bg

Обложка

SSD виртуални сървъри от Delta.bg

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес научих една чудесна новина, която вероятно ще оценят най-вече хората, които имат нужда от качествен хостинг в България, още повече, ако са фенове на VPS сървърите, а именно, че от Delta.bg са пуснали (първи в България) SSD Виртуални сървъри. Не знам дали някога сте изпробвали такова чудо, но аз преди няколко месеца за един от чуждите ми сайтове, реших да ползвам такава услуга от чужд хостинг провайдър, предлагащ SSD VPS сървъри и просто зяпнах, като видях как работи виртуалният сървър и колко бързо отваряше сайта ми, независимо, че 80% от съдържанието в сайта ми беше изображения. Всъщност тук малко ви подведох. Чуждият SSD VPS, който изпробвах не беше изцяло SSD, а някакъв хибрид, което ме кара да мисля, че с чист SSD, резултатите ще са още по-впечатляващи.

Честно казано дълго време се чудих, защо все още нямаме навлязла тази технология в България и защо никоя от хостинг компаниите, все още не се е престрашила да предложи подобна услуга, но вероятният отговор на този въпрос ще се опитам да си обясня в следващите няколко реда.

Какво всъщност представлява един SSD Виртуален сървър?

Реално единствената разлика между обикновеният VPS сървър и SSD VPS сървъра е разликата в хард дисковете. Първите ползват стандартен механичен диск, докато SSD виртуалните сървъри ползват SSD хард дискове, които нямат движещи се части и най-просто казано, информацията се складира в чипове. Имайки предвид това, вероятно се сещате каква е причината SSD VPS-сите да са по-добрият вариант.

Защо си заслужава да изберем SSD VPS, пред стандартен VPS сървър?

Една от причините сървърите да се натоварват толкова много е именно заради многото I/O заявки към хард диск-а на вашият VPS. Вземайки предвид това и скоростта с която пишат и четат SSD хард дисковете, мога смело да кажа, че SSD виртуалният сървър на практика би бил много по-бърз. Информацията, която пристига и се предоставя от вашият сървър ще се записва и чете няколко пъти по-бързо, което означава, че когато някой направи запитване към вашият VPS, то той по-бързо ще обработи заявката и съответно по-бързо ще предостави сайта и информацията в него на вашите потребители.

Естествено всичко това означава, че вашият сървър би се тормозил значително по-малко, което от своя страна би довело до по-добро разпределение на ресурсите, което пък означава, че вашият сайт ще изразходва по-малко ресурси и ще може да поеме повече потребители, без това да пречи на нормалната работа на сайта ви.

Лично аз като човек, които е видял предимствата на тази нова технология, силно в препоръчвам на всеки, който има възможност да я изпробва, особено, ако основното съдържание на сайта му е снимков материал. Не, че бързината не е видима и при сайтове с голям обем друга информация, но просто при зареждане на снимка от SSD, лесно може да се види разликата в сравнение на отваряне на снимка от нормален хард диск.

Защо да вземем SSD VPS от Delta.bg?

Вероятно повечето от вас не знаят, но този блог още от самият му старт се хоства на VPS от Delta.bg. През този период (повече от година) нито веднъж не е имало проблем с сайта и се е отварял изключително бързо. Всъщност веднъж-два пъти имаше проблем, но единият път проблема беше заради проблем в дейтацентъра на мястото където са сървърите на Delta.bg, а вторият път имаше доста сериозна инвазия на така известните ни напоследък Brutre-force атаки. :)

Имайки предвид написаното по-горе, няма как да не съм доволен от услугите на тази хостинг компания. Препоръчвам ги често на приятели и колеги, когато има питане за подобен род услуги и вече няколко човека ми връщат положителен feedback за препоръката.

Добре е да отбележа, че съпорт-а е доста отзивчив и въпреки, че не им влиза в задълженията, доста често са помагали с питания, а на познати дори с цялостно мигриране. Сега разбирам, че дори предлагат първоначална настройка на сървъра, което е просто страхотно, имайки предвид, че качествено конфигуриран сървър, почти не се нуждае от пипане за да работи добре с години.

Ако не ми вярвате, можете спокойно да се възползвате от услугите им и ще се обедите сами! Аз смело гарантирам за тях и препоръчвам с 2 ръце!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове