Предимства и условия за отпускане на студентски кредит

Обложка

Предимства и условия за отпускане на студентски кредит

А ти хареса ли тази статия?!?

Чудесно! Вие сте приети, където искате. Сега обаче идва и въпроса за финансирането на обучението ви. Много студенти не искат да натоварват своите близки и се интересуват за условията на студентския заем.

Студентските кредити биват два вида: за обучение и за участване в различни студентски бригади.

При студентския кредит за обучение, банката финансира обучението ви. След като завършите и започнете да работите, то вие сте задължени да изплащате този заем. В България можете да кандидатствате за финансиране на обучение в страна или чужбина.

При вторият вид кредит се финансират студентски програми за културен обмен или пък за заминаване на гурбет. Често втората причина се превръща в тежест, тъй като преди да се върнат студентите са похарчили всичко, което са изкарали, а тук пък ги чака и дълг, който да изплащат.

Условията на банките за кандидатствате за студентски заем са различни. Първото нещо е минималната възраст, най-често тя е 35 години. Ако сте под тази възраст, то вие нямате право да кандидатствате за студентски заем.

Ако вашата цел е да заминете на обучение или гурбет и имате посредник, който да кандидатства вместо вас, то банката ще ви отпусне не повече от 7 хиляди лева.  Срокът за погасяване е между 4 и 5 години, но банката може да даде и по-голям период.

Ако за вас студентският заем не е най-подходящия, то вие можете да изтеглите и потребителски заем. За там вие трябва да имате чисто кредитно досие и да не сте имали предишни задължения. Освен това, там лихвите са доста по-високи.

В други страни е честа практика да се финансира обучението на студенти и след това те са задължени да работят по специалността си в дадена фирма, докато изплатят заема. Това е много добра възможност за развитие и професионална реализация. Тази практика най-често се среща в САЩ.

Източник: https://parite.bg/barzi-krediti

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове