ВНИМАВАЙТЕ, ПРЕДИ ДА ИЗТЕГЛИТЕ КРЕДИТ

Обложка

ВНИМАВАЙТЕ, ПРЕДИ ДА ИЗТЕГЛИТЕ КРЕДИТ

А ти хареса ли тази статия?!?

Вземането на кредит не е шега работа, и за това към него трябва да се подходи с нужното внимание. Все пак, тегленето на заем не засяга само текущия момент, но изобщо живота Ви занапред – от няколко месеца до няколко години. Проучването на различните оферти е от голямо значение, защото така ще може да изберете най-изгодният за Вас вариант. Ако се хвърлите за първия попаднал Ви кредит, после горчиво ще съжалявате – вероятно ще се наложи да върнете сума в пъти по-голяма от тази, която сте изтеглили. За това, тук Ви представяме някои неща, с които трябва да сте наясно преди да кандидатствате и да подпишете договор за заем.

На първо място трябва да поискате оферти от няколко финансови институции за заем с едни и същи параметри. Така ще може лесно да направите сравнение на условията, лихвата, таксите, и въобще цялото оскъпяване на кредита Ви. Вземането на бърз кредит ще Ви донесе нужните пари бързо, но доста ще се набутате с изплащането му, защото лихвите на тези кредити често са непосилни за обикновения човек. Ето защо трябва добре да премислите и прецените различни оферти и тогава да решите в коя институция да кандидатствате.

Когато вече сте преценили кой заем е най-добър за Вас, институцията ще Ви даде договор, който трябва да подпишете. И както хиляди пъти сме казвали, преди да подписвате – четете. Четете всичко – от най-големите до най-ситните букви. Четете между редовете. Четете внимателно. Все пак, подписването на такъв договор е важна крачка, за това трябва да знаете под какво се подписвате, защото насляпо положеният подпис може да Ви излезе доста скъпо.

Там, в най-ситните букви се крият най-важните неща за кредита – лихва, срок на погасяване, размер на вноска, възможност за предсрочно погасяване и т.н. Точно там, в най-дребните букви се крие и разликата между изгодния и непосилния кредит.

Рекламите които гледате по телевизията, и които обещават перфектните условия за кредит, имат една едничка цел – привличане на клиенти. Истината за заемите обаче се крие именно в договора, който трябва да подпишете. За това за пореден път казваме – четете внимателно. Ако не разбирате нещо, не се тревожете да попитате. Трябва да сте наясно с всичко, преди да подпишете договор за кредит.

Почти всички банки имат такси за управление на кредита, които не са за подценяване. Също така трябва да се заинтересувате и за таксите при предсрочно погасяване. Често срещано явление е клиентът да получи сериозни постъпления и да поиска предсрочно да изплати своя заем, но наказателната лихва за предсрочно погасяване да убие това му желание. За това, когато вземате кредит, проверете предварително каква е таксата за по-ранно изплащане на заема.

Гореописаните съвети важат с пълна сила за всеки вид кредит – стоков, бърз, потребителски, ипотечен и т.н. Когато сте информирани за всички тези неща, Вие ще изберете правилния кредит и ще си спестите време, нерви и най-вече пари.

Източник: https://atebank.ro/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове