Как да увеличите шансовете си за получаване на кредит

Обложка

Как да увеличите шансовете си за получаване на кредит

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато кандидатствате за заем, независимо дали става въпрос за кредитна карта, ипотечен кредит, бърз кредит или директно финансиране, финансовите институции оценяват вашите характеристики и досиета, за да преценят вашата платежоспособност и кредитен риск. На тази база се преценява дали кредитът да ви бъде отпуснат. Вижте малко повече информация за всеки един от тези аспекти:

- Характер: това се отнася до вашата честност и етичност при изпълнение на финансовите ви задължения, т.е. дали в миналото ви е бил отпускан кредит, дали сте били обявявани за просрочени клиенти и дали извършвате навременни плащания. Спрямо това се определя и кредитната ви история.

- Капитал: Тук се анализират всички ваши активи, т.е. колко средства имате в спестявания или инвестиции, или дали притежавате имот. Целта е да се анализира дали то може да послужи -като обезпечение на кредита, който ще ви бъде отпуснат.

- Платежоспособност: това е способността ви да плащате въз основа на доходите ви и като се вземе предвид дали имате други задължения или колко хора зависят от вас, например ако имате непълнолетни деца.

Тези параметри се вземат предвид, независимо дали за първи път се обръщате към системата за финансиране или вече имате кредитна история.

За да увеличите шансовете си за получаване на кредит, ето няколко препоръки:

- Извършвайте плащания по кредитни карти редовно или изплащайте изцяло задълженията си по кредитните карти всеки месец. Не забравяйте, че колкото по-малък е балансът на дълга ви, толкова повече се повишава вашата кредитоспособности и банките вземат това под внимание.

- Запазете старите си акаунти: Банките винаги вземат предвид възрастта, на която физическото лице има дадена карта; воденето им помага на институциите да видят разликите между салдата по дълговете и наличния кредит.

- Извършвайте плащанията си навреме: Изпълнението на задълженията ви навреме ви помага да изградите добра кредитна история. По този начин следващия път когато имате нужда от заем има вероятност банката да ви даде по-добри условия и изгоден кредит или да може да ви отпусне по-висока сума.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове