Обслужването на българските хотели

А ти хареса ли тази статия?!?

Всички,  който са пътували в  в чужбина и са отсядали в хотели могат да сравнят обслужването на родните ни хотели с  хотелите  извън страната.  В последните години се наблюдава голям напредък, но и какъвто  и да хотел да отседнем нещо винаги куца и това е усмивката на персонала и отношението към гостите. Влизаме в хубав лъскав хотел с много звезди, мирише хубаво,  всичко е ново,  обзавеждането е скъпо,  но липса на всякакво отношение.  Грубо можем да разделим хотели в София и  големите градове и туристически хотели Велинград, Банско, Пампорово, Слънчев бряг и Созопол  и прочие. В така наречените туристически хотели  подхода към клиента е малко по-топло от колко в градският тип хотели. Логиката можем да търсим в това, че в туристическият сектор редовният  – лоялен клиент  е приоритетен.  България се слави с изградена богата мрежа от хотели, но преди всичко таргет групата е малко по-бедните Европейци с по-малък бюджет.  Хотелите от типа семеен хотел отношението в най-голям процент е най-добро. Там се разчита на личният контакт , с показване на отношение и като основен инструмент да накара клиента да се върне  отново в същият хотел.

Българина като че, ли напоследък предпочита този тип хотели ,  дали за цената , дали заради  персоналното отношение или непретенциозната обстановка, в която могат да се съберат компания  и да усетят домашният уют.  Един друг феномен който наблюдаваме е изключително ниските цени на пакети в зимните курорти през лятото, което изключително много задушава малките семейни хотели, защото те не могат да си позволят да достигнат толкова ниски цени и да предложат същите екстри както големите вериги хотели. Цените са толкова ниски, че малките хотели трябват да работят почти на себестойност за да могат да привличат клиенти!

Все пак съвета ни е, не само да гледате уебсайта на хотела преди да отидете, а ако можете да вземете предварителна информация от приятели или познати за истинските условия!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. От опита си в Слънчев бряг мога да кажа, че обслужването във всеки хотел зависи и от възпитанието на гостите. Има туристи, които съсипват стаите си и това се отразява на мотивацията на персонала да бъде любезен със следващите групи.

  2. @dardar,
    Вероятно е така, но според мен това не е оправдание. Всеки бизнес/работа си има своите изисквания и след като си приел да работиш това, би трябвало да можеш да подходиш професионално и да си любезен с всеки нов гост, независимо какви са били предишните или какви ще бъдат следващите. ;)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове