ХОТЕЛИ – Вашият втори дом.

Обложка

ХОТЕЛИ – Вашият втори дом.

А ти хареса ли тази статия?!?

Хотелите са място където можеш да живееш известно време извън дома. Те съществуват от най-дълбока древност и се различават само по своето усъвършенстване. Първообразите на днешните хотели можем да намерим в старите ханове, гостоприемници и дори кръчми, разположени предимно на големи пътища, откъдето минават много хора, животни, търговци и всякакъв вид пътници. Срещу скромна сума те са предлагали така наречения днес хотел – място където не само можеш да пренощуваш, но да се нахраниш и да се погрижат за коня ти ако има нужда от това. Те са били често посещавани от многобройните пътуващи артисти, циркове и други гастролиращи театри или концерти.

Тези хотели са били местата където те са почивали по време на своите дълги обиколки достигайки до най-крайните точки в държавата. Тези хотели са били изключително частни, в тяхното обслужване и поддържане са участвали както мъже, така и жени, дори този вид хотелиерство е било в известна степен и наследствено  препитание. По-късно започват да се строят и общински хотели, които са изцяло държавна собственост. Те са разположени обикновено в центъра на града за по-голямо удобство на клиентите.

Тези хотели разполагат със собствени паркинги за автобуси, микробуси и леки автомобили. Хостелите които са хотели с по-малки възможности са разположени в началото на градовете до самата магистрала и това ги прави по-удобни за тези, които ще пренощуват в тях само една или две нощи. Те предлагат и паркинги за каравани. Предпочитани са заради по-ниските си цени. Тези хотели не предлагат единични стаи. Стаите в тях са най-малко за двама, трима души, леглата са на два етажа. Но предлагат закуска, баня с тоалетна, интернет и кабелна телевизия. Хотелът, тава е вторият ви дом когато не сте у дома, а пътувате по света.

Вижте повече на: http://hotel-orbita.bg/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. почивка (Цветанова)

    В миналото на хотелите в България не се гледаше с особено добро око. Според родната милиция тогава, те бяха общо взето свърталища за нечестиви сделки и машинации. От техните услуги се ползваха предимно чужденци. От българи- само в организирани мероприятия. По време на почивка българинът ангажираше задължително квартира или ведомствено бунгало.
    Днес, за радост и удовлетворение, нещата са далеч по- различни. хотелите са общодостъпни, с различни категории и всеки може да се настани според възможностите си. Високата конкуренция принуждава притежателите на хотели да се съобразяват и стараят да привличат повече клиенти, макар за у нас това в някои случаи да важи в побългарен вариант. За това пък напоследък дестинациите за почивка в съседните страни е доста добра алтернатива- Хърватия, Гърци, Турция и т.н.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове