Най-странните врати на хотели в света

Обложка

Най-странните врати на хотели в света

А ти хареса ли тази статия?!?

Вече са ви омръзнали обикновените хотели. Искате нещо нестандартно и причудливо. Светът познава десетки необикновени хотели. Някои залагат на стандартна архитектура съчетана с необичаен интериор. Променят изцяло представата за визия на хотел.

1. Otter Inn, Швеция

От английски език „otter inn”- воден хан. Тези две думи чудесно описват плаващия подводен хотел, намиращ се в Стокхолм. Малката къщичка, закотвена в езерото Маларен, всъщност е входът на хотелската Ви стая под водата!

2. Das Park, Австрия

Намира се в Австрия. Представляват част от тръба положена сред природата. Вратите съответно са перфектно кръгли, много леки и тънки. Идеята е хем да можете да се усамотите, хем да имате възможността да слушате песента на птичките. Вътре ще намерите легло и малка нощна лампа. Усещането е уникално и забавно.

3. Hotel De Glace, Канада

Само от името му разбираме, че е изцяло от лед. Ще кажете, че вече такъв тип хотели не са забележителни, но грешите – все още се класират в челните позиции. Стаите представляват голямо иглу и навярно ще имате нужда от много дебели дрехи, за да отседнете там. Те са изцяло от лед, дори леглото и всичките интериорни врати. Но не се притеснявайте, служителите в хотела ще ви приветстват топло и ще ви предложат спални чували. Добрата новина за зиморничавите гости е, че баните се отопляват, спалните също.

4. Dog Park Bark Inn, Котънууд, САЩ

Както може би се досещате вече, хотелът е тясно свързан с кучешка тематика. Да, външният му вид наподобява куче от порода бигъл. Намира се в Айдахо. Определено го препоръчваме само на любителите на кучета – абсолютно всичко от екстериора и интериора напомня за куче. Дори стълбището към входа на хотела води до задните части на „кучето”. Управителите не дават конкретна информация защо решенията на архитекти и дизайнери са били такива.

5. Sala Silver Mine, Швеция

Отново попадате в Швеция, където ще откриете следващия странен хотел от списъка. Сградата на главната хотелска част и принадлежащите му части се намират на 200 метра над земята в солната мина Сала. Но стаите се намират на същото разстояние под нея. Ако  изпитвате клаустрофобия в определени моменти, не ви препоръчваме този хотел. Апартаментът е снабден с всичко необходимо за една спокойна почивка. Повярвайте, там никой няма да ви открие. За стаите минавате през лабиринт от врати. Те са метални, внушителни и изключително екстравагантни. Единствено разходките в хотела не са препоръчителни, защото може да се загубите в тунелите, огромните зали и езера.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове