Как да впишем старите интериорни врати в модерния си дом!

Обложка

Как да впишем старите интериорни врати в модерния си дом!

А ти хареса ли тази статия?!?

Интериорът! Важен поглед над вътрешното ни изразяване и на индивидуалността ни. Чрез него ние представяме творческото си Аз и настройката си към света. Затова, за да оставим положително мнение у посетителите на дома ни, трябва да внимаваме при подбора на цветове, материи, текстури и дизайн за нашите интериорни врати. С тази статия ще Ви дадем съвети как вместо да изхвърлите старите интериорни врати, да ги запазите и в същото време да зарадвате близките, спестявайки от семейния бюджет.

Разбира се, икономисването на средства е много важно, но в същото време Вашият дом трябва да представя личността Ви. Тя със сигурност не трябва да изглежда пошла и евтина, а оригинална и стилна. Начините, по които можете да постигнете този ефект са наистина много. Въпрос на избор е как ще изразите себе си. Ето и няколко предложения и стъпки, които да следвате…

  • Желаете просто да я боядисате, защото нямате достатъчно средства? Като за начало свалете вратата и махнете старото й покритие. Хубаво е да надигнете добре многослойната „антична” боя и да я изстържите с  шпатула. След което следва здраво шкурене, за да бъде гладка повърхността. После с влажен парцал забършете поне веднъж вратата. Това се прави с цел махане на всякакви прашинки, които ще създадат неравности при боядисването. Специалистите казват, че трябва да се положи грунд преди боята, но оставяме на Вас да решите дали ще го направите (Тоест не е задължително). И накрая според цветовото Ви усещане…нанесете един или ако е недостатъчно два слоя боя. С това приключва този етап от „освежаването”.

  • Рисуване или ръчно изразяване на художника във Вас?

Имате заложени данни на художник и желаете да се изразите като такъв? Сега е моментът да покажете на какво сте способни! Можете да го направите по следния начин. За начало отново махнете стара боя на вратата по описания горе начин и след като я боядисате, можете да почнете да творите. Не са Ви нужни много специални инструменти. Няколко четки, палитра и, разбира се, малко по- голямо разнообразие от цветове. А какво ще изобразите на платното, зависи от Вас. Изборът е голям. Геометрични фигури, приказни герои за Вашите деца, филмови или музикални звезди, спиращ дъха пейзаж или просто някоя семейна снимка, която ще стопли сърцата на всички в семейството. Това е наистина трудоемък начин за възстановяване на обикновена врата, но пък крайният резултат си заслужава.

  • Стъклените врати изискват малко повече внимание

Ако имате такива врати, рисуването е малко по- трудно, но не и невъзможно като опция. Витражът се създава лесно и е на принципа на копирането и оцветяването. Същевременно обаче е удивителен и впечатляващ. Ако не мислите, че ще се справите, можете също да използвате шаблон и просто да боядисате върху него. Ефектно е. Това важи не само за стъклените, а и за дървените врати. Друг вариант е върху тях да залепите цветна хартия, стари антични карти или стари забавни семейни снимки.

  • Добра идея е облепянето фолио или тапет.

При този начин на подновяване на вратите не е нужно те да се боядисват или лакират предварително. Достатъчно е само да се почистят добре. С фолиото имате голяма свобода, защото освен многообразието от шарки и цветове, с него можете да създадете собствен принт по Ваш вкус. А относно тапетите, колкото и странно да звучи, с изключително голямото разнообразие на пазара, смеем да твърдим, че крайният продукт е изумителен.

  • Толкова модерното „състаряване”…

То е лесно, прави се с състаряваща боя, тебеширена също… или ако нямате ресурси за такава – с обикновена. След нея минавате цялата врата леко с фина шкурка, а на някои участъци изтърквате повече. Вече според това какъв ефект желаете да постигнете, я лакирате или не. Обичайно, за да е по-ретро видът, оставяте лака настрана.

  • Има хиляди други възможности и разновидности на преобразуване на Вашите врати

Какво още да Ви предложим като възможни идеи? Примерно, винилните стикери, също можете да добавите допълнителни елементи от гипсокартон или тапицерия. Още… направете си декупаж или създайте орнаменти от стари начупени дискове. А ако сте практичен човек, сложете голямо огледало или черна дъска за писане, така и Вашите любими хора „ще творят”. Ако сте човек на „живота” и обичате цветовете, изберете по-арт украса. Тоест, боядисайте крило един цвят, а касата в друг контрастен. Има ли орнаменти? Тях също. Идеи… безкрайни!

Като за финал… Отпуснете се и дайте ход на детето във Вас! Развихрете въображението си и следвайте вътрешното си аз, няма да сгрешите. Няма граници за креативността и вдъхновението Ви, бъдете изобретателни и импровизирайте. Сигурни сме, че можете да измислите уникални начини да реновирате старите си врати.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове