Как да изберем цвета на интериорните врати?

Обложка

Как да изберем цвета на интериорните врати?

А ти хареса ли тази статия?!?

Темата е винаги актуална, когато закупим своя нов дом или правим ремонт на старо жилище. Има няколко неща, които са важни при избора ни на подходящата интериорна врата. Но преди да стигнем до избора на цвят, на първо място трябва да изберем материала, от който са изработени крилото и касата.  Трябва да се уверим, че са качествени и устойчиви на надрасквания и третиране. След като вече сме избрали материала и конкретния производител и сме приключили с ремонтните дейности на подовата настилка и стените в новото ни жилище, можем да преминем към избора на най-подходящия цвят на вратите.

Не съществува конкретно правило с коя част от дома ни трябва да се съчетават интериорните врати, но ето няколко идеи, които могат да помогнат.

Контраст с под и стени. При този вариант вратата може да бъде като акцент в нашия дом, да контрастира напълно с цвета на пода, стените или первазите. Например, изборът на светъл цвят врата в комбинация с тъмен под, стени или первази, придава луксозна и изчистена линия на нашето жилище.

Сливане с под. В този случай водещият цвят е този на пода. Подходящо е да се избере интериорна врата в цвят, същият или много подобен като този на пода.

Съчетаване с первазите. Този модерен, изчистен дизайн можем да приложим, когато искаме вратата да се откроява, но не и само тя да бъде акцентът в стаята. Например, може да се монтира тъмен цвят врата, която е в унисон с цвета на первазите на пода, а стените са например оранжеви.  При това положение, когато влезем в помещението,  ще обърнем внимание, както на яркия цвят на стените, така и на фриза /шарката/ на вратата, която сме избрали.

Винаги добре и изискан изглежда домът ни, когато вратите са в еднакъв цвят. Особено, когато обзавеждаме апартамент, където от коридора се виждат всички останали врати, е хубаво да ги подберем еднакви и стилни. Могат да се съчетаят много елегантно плътен модел или такъв с фриз или стъкло, но да са в една и съща цветова гама.

Ако жилището ни е на два и повече етажа и в зависимост от целите, за които ще ползваме всички помещения, можем да комбинираме, например – единият етаж да бъде с врати, контрастиращи с пода и стените, а другият да бъде съчетаване на цветовете на вратите с този на пода.

И все пак, при избора на врати, няма строга формула, по която да се водим. Всеки има различен вкус и представа за идеалния дом.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове